25 anys de "Friends", la sèrie que uneix la generació X i els "millennials"

Google celebra l'aniversari amb sorpreses sobre la sèrie al seu cercador

RedaccióActualitzat

La nit del 22 de setembre de 1994, la cadena nord-americana NBC va emetre el primer capítol de la sèrie "Friends". Una comèdia que explica la vida de 6 amics a Nova York i que ha marcat tot una generació i continua aconseguint nous fans entre els més joves, gràcies a la seva incorporació a Netflix.

 

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler i Ross es van reunir per primer cop a la cafeteria Central Perk fa 25 anys i la seva història va durar 10 temporades i té milions de seguidors a tot el món.

Rachel, interpretada per Jennifer Aniston, entra vestida de núvia a la cafeteria, i es retroba amb una antiga companya d'escola Monica Geller, interpretada per Courtney Cox.

 

Així, després d'anar-se'n corrents del seu casament, deixa una vida de comoditats per anar al pis de la seva amiga i el seu entorn: Ross, germà de Monica, Joey i Chandler que viuen al mateix replà i l'extravagant Phoebe.

La primera temporada van congregar més de 24 milions d'espectadors als Estats Units. L'any 2004, la sèrie es va acomiadar amb més de 52 milions d'espectadors després de 236 capítols.

Considerada com una de les millors sèries coral de la història, els seus actors cobraven un milió de dòlars per capítol i ara encara tenen beneficis pels drets d'emissió.

El seu èxit continua encara avui ja que és una de les joies de Netflix. Aquest estiu, la productora original, Warner, ha pagat més de 400 milions de dòlars per recuperar-ne els drets i integrar-la a la seva nova plataforma a partir del 2020.

 

Google celebra l'aniversari

Google també ha fet un homenatge a la sèrie en el seu aniversari. Si busques els noms dels protagonistes al cercador surt el link amb informació del personatge i una icona que, en clicar desplega, alguna iconografia relacionada amb el personatge.

 

A Chandler Bing l'acompanya un sofà que, en clicar, s'obre i hi surten un ànec i un pollet, dues mascotes que van generar molts gags.

Per a Phoebe Buffay han triat una guitarra i el famós "smelly cat", a Ross Geller li recorden el famós sofà que no passava per l'escala.

 

 

Monica Geller va acompanyada de la seva mania per la neteja, Joey Tribbiani recorda que ell no comparteix el menjar i Rachel Green la relaciona amb els seus pentinats que van ser tendència durant molts anys.

Entre els actes de celebració podem trobar el mític sofà taronja per tot el món ja que viatjarà des del Grand Canyon del Colorado fins a la Torre Eiffel o Stonehenge.

 

No hi haurà retrobament

Tot i que hi ha hagut infinitat de rumors que hi hauria una continuació de la sèrie i fins i tot es va especular amb el fet que farien una pel·lícula, la realitat és que no. Tal com va dir la seva creadora, Marta Kauffman, en el Festival Tribeca TV de Nova York aquest divendres.

" La sèrie era sobre el moment de la vida en què els amics són la teva família. Vam fer la sèrie que volíem fer i mai no superarem el que vam fer."

 

Els actors mantenen encara la seva amistat tal com recorden sovint a les xarxes socials. De fet, han compartit la mateixa imatge per celebrar els 25 anys de la sèrie.

ARXIVAT A:
Televisió
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut