Dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'Hospital Trueta de Girona
Dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'Hospital Trueta de Girona

206 morts per coronavirus a Catalunya en un dia amb més persones curades que contagiades

Les altes diàries superen el total de nous contagis i ja suposen en 49% del total de casos diagnosticats des de l'inici de l'epidèmia

RedaccióActualitzat

La pandèmia del coronavirus ja ha deixat 8.273 morts a tot el país. En les últimes 24 hores 206 persones han mort arreu del país, segons les dades que facilitat el Departament de Salut.

En total, hi ha 42.610 persones diagnosticades, 618 més que ahir. Una xifra que redueix a la meitat el nombre de contagis nous que hi va haver dissabte. Aquests més de 42.000 casos són confirmats amb resultat positiu de SARS-CoV-2 per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). Si es compten els casos possibles, hi ha 69.837 persones més que tindrien la malaltia.

 

Ara hi ha 1.127 persones ingressades a en UCIs. Des de l'inici de l'epidèmia, un total de 3.063 persones han estat ingressades de gravetat.

 

 

Un 47% de casos curats.

Les altes diàries superen el total de nous contagis i ja suposen en 47% del total de casos confirmats des de l'inici de l'epidèmia. Hi ha hagut un total de 20.881 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19, 1.066 en les últimes 24 hores.

 

 

 

Aquest és el tercer cop des que es fa el recompte que hi ha més altes que nous casos. Només havia passat els dies 7 i 16 d'abril.


Discrepàncies entre les xifres dels hospitals i les funeràries

Com ja va passar aquest dissabte, les xifres de les funeràries i les dels hospitals no concorden. Si ens fixem en el recompte de morts als hospitals, 240 persones han perdut la vida aquest diumenge. En total han mort 4.576 persones als hospitals.

En canvi, les xifres de difunts que declaren diàriament les funeràries suma 206 casos. Un total de 8.273 persones fins a dia d'avui amb la Covid-19 o com a casos possibles, quan ahir eren 8.067.

 

Aquesta discrepància de xifres es pot deure a una diferent ritme d'actualització de les dues fonts.

Del total de morts declarats per les funeràries, 2.268 han mort en una residència, 92 en un centre sociosanitari i 519 al domicili. Els casos restants són morts en hospitals o casos no classificables per manca d'informació.


Una quarta part dels avis, en risc

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 7.346 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 11.355 són casos sospitosos. Hi ha 64.000 persones vivint en residències, així que entre confirmats i sospitosos, una cinquena part podrien estar infectats de coronavirus.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 6.615 són professionals sanitaris, mentre que 5.934 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.


Menys morts a Espanya

Espanya ha registrat aquest diumenge la dada més baixa de morts des del 22 de març. Han estat 410 en 24 hores, 155 menys que dissabte. La xifra total de morts des de l'inici de la pandèmia és de 20.453.

I els contagis també continuen baixant. Se n'han registrat 4.218. En total, 198.470 persones han donat positiu de coronavirus. D'aquestes, 2.526 han donat positiu tot i ser asimptomàtiques.

El que continuen creixent, com és lògic, són les altes hospitalàries. 77.357 persones s'han curat del virus, 2.695 de les quals en les últimes hores.

 

Els plans de desconfinament

Davant de totes aquestes xifres, tant el govern català com l'espanyol comencen a fer passos cap a un desconfinament. Dissabte va ser el torn dels nens i tant la Generalitat com La Moncloa van presentar propostes per deixar sortir els infants al carrer.

Aquest diumenge, el president Torra ha anat més enllà i ha fet públic el pla de desconfinament dirigit per l'investigador Oriol Mitjà. Consta de 10 recomanacions i tindria una durada de 16 setmanes, amb cinc fases fins al desconfinament total.

Torra ja ha reclamat a Sánchez que retorni les competències a la Generalitat per poder-lo aplicar.

 

Les mascaretes del govern arriben a les farmàcies

Aquest dilluns es començaran a distribuir mascaretes de tipus quirúrgic 2R de triple capa a través de les farmàcies de tot Catalunya. L'adquisició es farà de forma individual i després de mostrar la targeta sanitària. En principi només se'n dispensarà una unitat per persona i més endavant hi haurà la possibilitat d'adquirir-ne una altra a un cost inferior a 1 euro.

Els 14 milions de mascaretes es repartiran a les farmàcies de forma esglaonada durant 6 setmanes. La setmana que ve se'n distribuiran un milió i mig i les següents se n'anirà incrementant el nombre. La distribució es farà per tot el territori, proporcionalment a la població.

Des de Salut es demana a la ciutadania que no vagi de forma massiva a les farmàcies i que no trenqui el confinament només per anar a buscar la mascareta. Cal tenir en compte que totes les mascaretes que no es dispensin es reservaran per als professionals sanitaris.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut