L'hospital d'Ifema (EFE / Kiko Huesca)

Baixa el nombre de morts per coronavirus a Espanya: 410 en les últimes 24 hores

És l'increment més baix des del 22 de març, i també baixa lleugerament l'augment de casos diagnosticats

Actualitzat

Baixada significativa de les víctimes mortals per Covid-19 a Espanya. En les últimes 24 hores la xifra és de 410, 155 menys que les registrades aquest dissabte, que van ser 565.

És la xifra més baixa de l'últim mes. Fernando Simón, director del Centre de Coordinadació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha demanat prudència i ha recordat que els caps de setmana hi pot haver retards en els registres de dades.

La xifra total de morts des de l'inici de la pandèmia és de 20.453.

Pel que fa als contagis, se n'han registrat 4.218, mentre que dissabte havien estat 4.499. En total, 198.470 persones han donat positiu de coronavirus. D'aquestes, 2.526 han donat positiu tot i ser asimptomàtiques.

Les persones que s'han recuperat de la Covid-19 i han rebut l'alta mèdica ja són 77.357 en total, 2.695 de les quals en les últimes hores.

Simón ha explicat que les xifres, amb les pujades i baixades que es van observant, segueixen en general la tendència a la baixa i la transmissió de la malaltia s'està rebaixant. "Estem en la bona direcció", ha afegit.

 

186 morts a Catalunya en les últimes hores

Pel que fa a Catalunya, en les últimes 24 hores han mort de coronavirus 186 persones més, segons les dades del Departament de Salut, de manera que la xifra total de víctimes mortals és de 8.067. El nombre de diagnosticats de Covid-19 a tot el país ja és de prop de 42.000. Pel que fa a les altes hospitalàries, ja arriben gairebé a les 20.000.

La Xina manté la línia descendent

Pel que fa a la resta del món, destaca un nou descens dels casos de coronavirus a la Xina, segons les dades oficials difoses aquesta matinada. Les últimes 24 hores hi hauria hagut 16 contagis davant dels 27 del dia anterior, i no hi hauria hagut cap mort.

Més de la meitat de les noves infeccions són de persones procedents de l'estranger, majoritàriament estudiants xinesos que tornen a casa pel tancament de les universitats a Europa i als Estats Units, i també treballadors que es reincorporen a la feina a mesura que les empreses tornen a l'activitat.

Els Estats Units, mentrestant, continuen liderant el rànquing de països més afectats. Els casos confirmats de Covid-19 ja han arribat a 732.000, amb més de 38.000 morts, segons el recompte de la Universitat Johns Hopkins.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut