Un sanitari a l'exterior de l'Hospital d'Igualada (EFE/Susanna Sáez)
Un sanitari a l'exterior de l'Hospital d'Igualada (EFE/Susanna Sáez)

184 morts i 1.131 positius per coronavirus en un dia a Catalunya

Les xifres tornen a augmentar després de tres dies consecutius a la baixa: hi ha un total de 16.157 casos i 1.410 morts

RedaccióActualitzat

Diumenge trenca la tendència dels últims tres dies a Catalunya: hi ha més casos de coronavirus i més morts en xifres absolutes. Segons l'última actualizatció del Departament de Salut, s'han registrat 184 morts i 1.131 positius nous pel coronavirus. En total hi ha 16.157 contagiats i 1.410 morts al país.

A més, hi ha 1.512 persones que estan greus.

De tots els casos detectats de Covid-19, 2.600 són professionals sanitaris.

I pel que fa a Igualada -confinats des del 12 de març- Salut confirma un total acumulat de 560 positius de coronavirus SARS-CoV-2, amb 27 casos en les últimes hores. En les últimes hores hi ha hagut un mort i ja són 62 el nombre total de defuncions. Hi ha 152 professionals sanitaris contagiats.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, 4.125 persones s'han curat i han estat donades d'alta als hospitals, 173 a Igualada.


Tres dies de tendència a la baixa

Les dades de diumenge trenquen una tendència a la baixa dels últims tres dies. Aquest dissabte, els casos detectats van ser 763 i el nombre de morts 156. Divendres, 1.323 casos i 190 defuncions, i dijous, 1.348 i 208.

Les xifres de contagis es poden consultar en el mapa que ahir va fer públic el Departament de Salut i que es pot trobar al seu lloc web. El mapa recull el nombre de casos per cada 100.000 habitants. No inclou, però, el nombre ni l'edat dels morts.
 

Hospitals temporals i llits de reforç

Per fer front a la pandèmia i l'augment de casos, aquesta setmana vinent començarà a funcionar un hospital temporal a la Fira de Barcelona que tindrà fins a 2.000 llits.

Els hospitals tradicionals, especialment a Barcelona, ja han ampliat també la seva capacitat fent servir instal·lacions municipals. L'Hospital del Mar, Sant Pau, el Clínic i Vall d'Hebron tenen quatre recintes nous per atendre casos. En el cas del Vall d'Hebron, per exemple, s'ha habilitat el pavelló olímpic, i s'espera que pugui està enllestit aquest cap de setmana.

 

A Igualada, un dels indrets on hi ha un brot detectat, també han habilitat el pavelló municipal per instal·lar-hi un hospital de campanya.
 

Arriba material

Aquest cap de setmana ha començat a arribar material que ha de servir perquè els sanitaris puguin combatre en condicions la pandèmia. Dissabte van arribar 130.000 mascaretes i altre material gràcies a la col·laboració de la comunitat xinesa.

I aquest cap de setmana també ha d'arribar un gran carregament de més d'un milió de mascaretes provinents de Xangai. Dissabte va aterrar a Saragossa un primer avió amb material sanitari: unes 400.000 mascaretes. És la primera entrega d'una comanda del Departament de Salut valorada en 35 milions d'euros i que el ministeri va aprovar el 19 de març.

El material ha d'alleugerir la situació dels sanitars, un dels col·lectius més colpejat per la malaltia i que està a primera línia contra la pandèmia. Els professionals denuncien una situació de desabastiment i critiquen que hi hagi quatre vegades més sanitaris infectats que a la Xina i que s'estigui per sobre de la mitjana espanyola i molt per sobre de la italiana.

 

Xifra estabilitzada a Espanya

El govern espanyol ha donat les seves xifres aquest matí, com s'ha fet habitual des de l'inici de la pandèmia. La tendència en tot l'estat es manté estable amb un nombre de morts similars al del dia anterior.

838 han mort en les últimes 24 hores a causa de la malaltia. El nombre total de persones a Espanya que han donat positiu de Covid-19 és de 78.797, unes 6.000 més que ahir. Les morts a causa de l'epidèmia ja són 6.528.

Aquest cap de setmana és el pitjor de la pandèmia, amb 832 morts dissabte que se sumen als 838 d'avui. Ahir hi va haver 8.100 casos nous al conjunt de l'estat.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut