La Fira de Montjuïc acollirà un hospital temporal per als malalts de Covid-19 (Fira de Barcelona)

Salut instal·larà un hospital temporal a la Fira de Barcelona que tindrà fins a 2.000 llits

L'espai, anomenat Hospital Fira Salut, començarà a funcionar la setmana que ve amb 300 llits

Actualitzat

Els malalts de Covid-19 tindran un nou hospital, que s'afegeix a la xarxa actual. La setmana que ve començarà a funcionar a la Fira de Barcelona un hospital temporal amb 300 llits, segons ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés.

Aquest centre, anomenat Hospital Fira Salut, tindrà capacitat per a 2.000 llits, en un "espai ampliable, si és necessari, donades les característiques de la Fira".

 

 

Alba Vergés ha explicat que d'aquesta manera es volen avançar a l'augment de casos previst:

"Les previsions ens diuen que no estem en el pic. El pic de l'epidèmia no té a veure amb l'atenció màxima. Fins i tot traspassat el pic, hi haurà molts pacients ingressats als hospitals. Per això estem apliant la capacitat del sistema sanitari"

 

Segons ha anunciat la consellera, s'hi destinaran 600 professionals, que estaran sota les ordres directes d'un equip del Departament. Es dividiran en metges hospitalaris (15), professionals de centres d'atenció primària (120), infermers (120), auxiliars d'infermeria (240) i zeladors (120). El centre funcionarà en cinc torns, per poder cobrir les 24 hores.

El triatge dels pacients es farà als hospitals o als centres d'assistència primària, que decidiran si els malalts van derivats a la xarxa d'hospitals o si poden anar a l'hospital temporal de la Fira, pensat per als que tinguin símptomes lleus o moderats.

 

A Igualada, a l'epicentre de la zona confinada de la conca d'Òdena, s'està habilitat el pavelló municipal per instal·lar-hi un hospital de campanya. En principi, seran noranta llits que ja estaran operatius dilluns i que serviran per alliberar espai a l'Hospital d'Igualada. La pista de bàsquet és la que ha quedat habilitada per acollir els malalts perquè disposa d'un sistema de calefacció adequat. Es calcula que en total el pavelló podrà acollir fins a 150 llits. 


Arribada imminent de material

A la mateixa roda de premsa telemàtica, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat que aquest dissabte ja arriben a Catalunya 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates sanitàries, "fruit de la col·laboració amb la comunitat xinesa", que ha facilitat els contactes per comprar el material.

 

La consellera també ha explicat que la setmana que ve "quedaran reubicades en hotels més de 160 persones que viuen en residències de gent gran i que presenten símptomes". D'aquesta manera, tindran una atenció millor i s'evitarà el contagi amb la resta de residents.

La consellera de Salut ha explicat que també s'enviarà personal de suport a les residències.


61 milions a l'administració local

Meritxell Budó també ha anunciat que es destinaran 61 milions als ajuntaments i consells comarcals, destinats sobretot als municpis més petits, ja que "l'administració local és la primera referència de tots els ciutadans de Catalunya"

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut