Part de la comanda de mascaretes que va arribar dissabte a Catalunya
Part de la comanda de mascaretes que va arribar dissabte a Catalunya (Basic Devices)

Arriben a Catalunya més d'un milió de mascaretes per protegir-se del coronavirus

És la primera entrega d'una comanda del Departament de Salut valorada en 35 milions d'euros i que el ministeri va aprovar el 19 de març

Actualitzat

Catalunya rebrà un milió de mascaretes al llarg d'aquest cap de setmana procedents de Xangai. Dissabte al matí ja va aterrar a Saragossa un primer avió amb material sanitari, concretament unes 400.000 mascaretes.

És la primera entrega de material d'una comanda que la Generalitat va fer a l'empresa barcelonina Basic Devices, SL, que preveu un total de dos milions de mascaretes N95, FFP2 i KN95 i més d'un milió de peces de vestuari de protecció per a personal sanitari. L'acord de compra el va autoritzar el Ministeri de Sanitat el 19 de març i està valorat en 35 milions d'euros.

Aquest diumenge està previst que aterri un segon avió amb material. Amb les dues partides s'arribarà al milió de mascaretes quirúrgiques i 100.000 mascaretes KN95 en un cap de setmana.

El carregament, provinent de la Xina, ha arribat a l'aeroport de Saragossa en avions de Qatar Airways i Avialink, i s'ha traslladat després a una nau industrial de Sant Sadurní d'Anoia.

Part de la comanda de mascaretes que va arribar dissabte a Catalunya
Part de la comanda de mascaretes que va arribar dissabte a Catalunya (Basic Devices)

Fruit de la col·laboració de la comunitat xinesa a Catalunya, dissabte va arribar a l'aeroport de Barcelona un altre avió amb 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates per entregar al Departament de Salut.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha agraït les iniciatives privades i empresarials que estan treballant per fer possible que a Catalunya es pugui disposar de tot el material adequat per atendre els malalts en hospitals i residències de gent gran.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut