Sense fer tests, no se sap del cert quantes morts per Covid-19 hi ha hagut a les residències
Barcelona

150 avis dels geriàtrics més afectats pel coronavirus de Barcelona aniran a hotels

L'objectiu és aïllar els ocupants d'aquests centres que estan sans dels contagiats. A Barcelona un de cada quatre morts per coronavirus viu en una residència

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte es començaran a buidar de gent gran les residències amb més casos de coronavirus de Barcelona. Segons ha pogut saber TV3, 150 avis de les quatre residències amb més problemes de la ciutat es traslladaran a hotels. L'objectiu és aïllar els ocupants d'aquests centres que estan sans dels altres contagiats.

A Barcelona, un de cada quatre morts per coronavirus viu en una residència. Aquesta mateixa tarda, l'Ajuntament ha declarat que estaven desbordats i reclamaven ajuda. I la Generalitat ha actuat.

 

 

Geriàtric Llar la Mercè: dos morts i quatre avis a l'hospital

La directora del geriàtric Llar la Mercè de Barcelona demanava aquest dijous intervenció immediata perquè ja hi havia hagut dos morts i quatre hospitalitzacions.

Aquesta és una de les quatre residències de gent gran que, a partir d'aquest dissabte, es començarà a buidar d'avis i se'ls traslladarà a hotels de la ciutat per aïllar-los dels que presenten símptomes de contagi.

Fins ara aquesta solució només s'havia pres en una residència de Valls, però aquest cap de setmana la iniciativa ja es farà extensible en quatre residències de Barcelona.

Més de la meitat de les residències de Barcelona tenen, com a mínim, un cas confirmat de coronavirus. Davant aquestes dades, l'alcaldessa Colau ha reclamat avui a la Generalitat més implicació perquè els recursos són insuficients.

 

 

 

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona:

"Constatem una manca de recursos en general, manca de material, de professionals i una manca de musculatura en general i, per tant, una petició molt explícita la que fem a la Generalitat de Catalunya que hi posi més recursos."

Francesc Iglesias, secretari d'Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya:

"Dir a l'alcaldessa Colau que crec que ens seria molt útil que pogués sumar-se a la demanda que fem a la vicepresidència de drets socials a Madrid perquè ens portin els equips de protecció individual i els tests que estem esperant des de fa més de deu dies."

Totes les administracions s'han mobilitzat. El Departament d'Afers Socials ha contractat 70 professionals per reforçar els centres i els bombers de Barcelona estan col·laborant en tasques de neteja.

 

 

Capellades: 18 defuncions i 11 aïllaments

La Fundació Consorts Guasch de Capellades manté aïllades 11 usuàries de la residència i el centre confirma la mort de 18 persones residents. D'aquests decessos, cinc persones han mort per possibles causes naturals, mentre que les proves fetes en les altres persones havien donat positiu per coronavirus.

La situació d'epidèmia que viuen, provocada per la Covid-19, i iniciada el 12 de març, ha obligat a extremar les precaucions dins les instal·lacions de la fundació.

Les onze persones que segueixen aïllades estan supervisades pel CAP de la població, que en fa un control continu de les afectacions, i el mateix servei d'infermeria del centre.

 

Aquestes dades han obligat el centre a extremar les precaucions. La Fundació ha agraït les mesures sociosanitàries preses per les autoritats per ajudar amb material de prevenció. Així mateix, agraeix la professionalitat, la diligència i el seguiment estricte dels protocols del seu personal per donar resposta a aquesta situació tan greu.

 

 

 

Davant la impossibilitat de rebre visites i extremar les precaucions, l'equip humà del centre ha iniciat comunicació per videoconferència entre els usuaris en què ha sigut possible de la residència i els seus familiars.

Cal recordar que Capellades, malgrat no trobar-se sota la zona de confinament total de la conca d'Òdena, es troba a molt poca distància i, abans de l'inici de la crisi sociosanitària, tenia per hospital de referència el d'Igualada.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut