Colombo

15 morts a Sri Lanka en una operació policial contra presumptes terroristes

La policia de Sri Lanka intensifica el setge contra els autors i els ideòlegs de la cadena d'atemptats de la setmana passada contra esglésies i hotels

RedaccióActualitzat

La policia de Sri Lanka ha fet aquesta matinada una operació contra presumptes jihadistes que ha acabat amb la mort d'almenys 15 persones; entre elles hi havia tres dones i sis nens.

Quan fa gairebé una setmana de la cadena d'atemptats contra hotels i esglésies en què van morir més de 250 persones, la policia ha fet aquesta matinada una operació contra presumptes jihadistes a la ciutat de Kalmunai, a l'est de Sri Lanka. Durant l'operació policial hi ha hagut tres explosions i un llarg tiroteig.

Encerclats per la policia, i després d'una hora d'intercanvi de trets, sis suposats terroristes s'han immolat i han provocat la mort de sis infants i tres dones que hi havia a la vivenda on eren.

En els darrers dies, la policia ha portat a terme diversos raids. Ahir, a l'est del país, es va trobar en un escorcoll una gran quantitat d'explosius, entre els quals hi havia 150 cartutxos de dinamita, i altres objectes, com uniformes i banderes amb l'emblema d'Estat Islàmic.

L'arquebisbat de Colombo ha suspès totes les misses multitudinàries que tenia previstes per demà, diumenge, per motius de seguretat. Les esglésies estaran tancades fins a nova ordre. Algunes mesquites també han anul·lat les pregàries del divendres i s'ha reforçat la seguretat en les que han obert les portes, tot i que ha baixat molt l'assistència de fidels.

 

El president del país, Maithripala Sirisena, diu que la policia està buscant 140 persones que podrien tenir relació amb els atemptats i que podrien estar relacionades amb el grup extremista Estat Islàmic des del 2013. Sirisena reconeix en un comunicat que la seguretat nacional ha quedat debilitada després de la guerra civil viscuda al país.

El govern nord-americà desaconsella als seus ciutadans que viatgin a Sri Lanka i reconeix que té "capacitat limitada" per protegir-los. Ha augmentat a 4 el nivell de risc dels viatges a l'illa per l'amenaça terrorista i demana als nord-americans que tenien previst viatjar-hi que ho reconsiderin. En l'alerta emesa pel Departament d'Estat s'ordena l'evacuació de tots els familiars en edat escolar dels funcionaris dels Estats Units desplaçats a Sri Lanka i es permet la sortida del país de tot el personal "no essencial".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut