La cantant i líder de Lakaste, Núria Castelló, durant la final del Sona9 2016, del qual s'han proclamat vencedors, aquest dimarts, 15 de novemb…
La cantant i líder de Lakaste, Núria Castelló, durant la final del Sona9 2016, del qual s'han proclamat vencedors, aquest dimarts, 15 de novembre (HORITZONTAL)
Període d'inscripció fins al 15 d'abril

Oberta la convocatòria del Sona9 2017

La nova edició del concurs de grups musicals emergents en català es potencia arreu dels Països Catalans amb un acord entre institucions de Catalunya, les illes Balears i el País Valencià

La dissetena edició del concurs de nous talents musicals Sona9 amplia la presència al País Valencià i a les illes Balears, gràcies a acords amb diferents entitats i institucions d'arreu dels Països Catalans.

La filosofia del concurs, organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio, iCat.cat i Televisió de Catalunya, continua sent la mateixa: tots els grups que hi vulguin participar han de presentar tres cançons en català, com a mínim, i el jurat premiarà les formacions novelles, sense contracte amb cap discogràfica o productora.

Com a novetat aquest any, se celebraran concerts preliminars a Palma i a València i les semifinals passaran de tres a quatre, amb la incorporació de Tarragona. Un acord amb l'Ajuntament i l'Associació de Músics de Tarragona (AMT) permetrà que es disputi una ronda de semifinals en el marc de les Festes de Santa Tecla, al setembre, que se sumarà a les semifinals del BAM a Barcelona, l'Acústica de Figueres i el Mercat de Música Viva de Vic. El Sona9 també canvia la ubicació de la final a Barcelona, que es traslladarà de la Sala Apolo a Luz de Gas.

Pel que fa als guardons, es mantenen el Premi Sona9, el Premi Joventut i el Premi Èxit. Destaca la redefinició del Premi de Votació Popular, al qual poden optar els tres grups finalistes, i que aquesta edició es decidirà el mateix dia de la final pels vots del públic. El premi està dotat amb 1.000 euros en material musical.

Anar al contingut