"La llum d'Elna" al Festival de Luchon

Vitrina de la creació televisiva francesa i espanyola

El Festival de Luchon de creacions televisives, que se celebrarà de l'1 al 5 de febrer, ha seleccionat per a l'edició d'enguany la pel·lícula amb coproducció de Televisió de Catalunya "La llum d'Elna". 

El llargmetratge dirigit per Sílvia Quer narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Rivesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones, va salvar així 597 nadons d'una mort segura, i va crear un espai de pau, una llum d'esperança, enmig de tant d'horror.

El repartiment l'encapçala l'actriu suïssa Noémie Schmidt, amb Nausicaa Bonnín i Natalia de Molina. Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich completen el repartiment. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Distinto Films, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisió Espanyola, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Media Suisse i Cinéforom.

El festival es va crear per defensar i promoure les produccions audiovisuals franceses i espanyoles i també perquè fos un punt de trobada de la gent de la indústria cinematogràfica de les dues bandes dels Pirineus. Un dels objectius és contribuir a promoure obres de talent de ficció inèdites recents. La 19a edició del festival es farà a Luchon, localitat francesa de la regió Migdia-Pirineus, i està organitzat per l'Associació del Festival de TV de Comminges Pyrénées, dirigida per Claude Coret.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut