"Tombet" de patates, verdures i sardines

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 patates "agres"
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 8 tomàquet cherry
  • 8 sardines grosses filetejades
  • 50 g de pinyons
  • 50 g de tàperes
  • 8 olives de Kalamata sense pinyol
  • 2 grans d'all
  • alfàbrega
  • farigola
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Poseu en una plata per a forn el carbassó i l'albergínia, tallats a daus grossos, afegiu-hi la farigola, l'alfàbrega i els grans d'all pel damunt, salpebreu-ho, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i poseu-ho al forn, prèviament preescalfat a 180 graus, durant uns 12-15 minuts.

Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a tires ben fines amb la mandolina, salpebreu-les i afegiu-hi una mica de farigola per sobre. Després, mulleu el motllo amb unes gotes d'aigua i un xic d'oli d'oliva, col·loqueu-hi una base de patata, retireu la safata de les verdures del forn, poseu el motllo de les patates al forn i deixeu-ho coure durant 3 minuts.

A continuació, ja fora del forn, afegiu a la safata de les verdures els pinyons, les tàperes, les olives tallades a trossos, els tomàquets cherry a quarts i un raig d'oli d'oliva i deixeu-ho reposar.

Tot seguit, traieu el motllo de les patates del forn, cobriu la base de patata amb les verdures escalivades i els filets de sardina, salpebreu-ho i torneu-ho al forn durant 3 minuts més. Quan ja estigui cuit, retireu el motllo i reserveu el tombet.

Finalment, poseu en un bol unes quantes olives i tàperes picades, una mica d'alfàbrega, uns quants pinyons, cobriu-ho tot amb oli, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar.

I ja per acabar, emplateu el tombet i amaniu-lo bé amb l'oli d'alfàbrega i pinyons.