Broquetes de senglar

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc senglar destaca pel seu contingut de vitamina B12, nutrient que ajuda a un funcionament normal dels sistemes immunitari i nerviós, així com a disminuir el cansament i la fatiga, entre altres coses.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 ml de vi negre  

    500 ml de vi ranci 

    200 ml d'oli OVE arbequina 

    1 ceba reca

    3 pomes reineta 

    Farigola 

    3 claus 

    5 cardamoms  

    4 boletes de pebre 

    1 fulla de llorer 

    500 g de carn de senglar (250 g de presa i 250 g de llom de dos colors) 

    2 albergínies 

    6 escalunyes 

    Oli OVE 

    Mel 

    Julivert  

    1 cullerada de mostassa de Dijon  

    1 llimona 

PREPARACIÓ

  1. Preparem la marinada. Posem en un morter 3 claus, 4 boletes de pebre negre, 5 cardamoms i les fulles d'un branquilló de farigola. Ho aixafem. 
  2. Posem al mateix morter una fulla de llorer, 500 ml de vi negre, 500 ml de vi ranci i 200 ml d'oli OVE. Ho barregem. 
  3. Tallem a bresa 1 ceba reca ja pelada i l'afegim a la marinada.  
  4. Tallem a bresa 1 poma reineta ja neta i l'afegim al recipient de la marinada.  
  5. Hi afegim 500 g carn de senglar ja tallada a daus i ho submergim. Ho deixem tapat a la nevera dos dies. 
  6. Tallem a daus dues albergínies netes i 1 poma reineta neta. 
  7. Tallem pel mig 6 escalunyes pelades. 
  8. Posem una paella a escalfar i quan sigui calenta hi afegim oli, les escalunyes i un raig de vi ranci. 
  9. Hi afegim les albergínies i la poma. 2 branquillons de farigola i sal. Deixem que s'enrosseixi 15 minuts. 
  10. Afegim a la paella una cullerada de mel i ho integrem. 
  11. Traiem la carn de la marinada i l'eixuguem.  
  12. Muntem les broquetes travessant els daus de carn amb el bastonet.  
  13. Coem les broquetes a la barbacoa o sobre la planxa.  
  14. Posem en un bol 1 cullerada de mostassa de Dijon, julivert que piquem, oli OVE i el suc d'1 llimona, i emulsionem amb unes varetes. 
  15. Emplatem amb els vegetals de la paella, les broquetes i una mica d'emulsió de mostassa.  
Anar al contingut