Tatin de plàtan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruita a les preparacions, tant dolces com salades, és enriquir-les en nutrients, especialment vitamines, minerals i fibraAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER FER LA MASSA

    140 g de farina                  

    120 g de plàtan deshidratat

    80 g de mantega pomada

    55 g de sucre

    1 ou

    Aigua

     

    PER A FARCIT

    6 plàtans canaris verds     

    80 g de sucre

    1 Llimona

    Rom

    Una cullerada de mantega

     

    PER AL CRUMBLE

    50 g de nous          

    40 g de mantega

    40 g de farina 

    30 g de sucre morè

PREPARACIÓ

  1. Passem per la picadora 120 g de plàtan deshidratat.
  2. Posem 60 g de la pols de plàtan en el bol, on farem la massa, i en reservem la resta.
  3. Afegim al bol 140 g de farina, 55 g de sucre, un raig d'aigua i 80 g de mantega pomada. Fem un forat al mig i hi afegim 1 ou. Ho amassem suaument.
  4. Estirem la massa amb un corró entre 2 fulls de paper sulfurat. Posem la massa a sobre d'una safata i la deixem refredar al congelador (un mínim de 5'). No l'hi congelem.
  5. Pelem i tallem a rodelles 6 plàtans canaris verds.
  6. Posem en una paella o un motlle de forn 80 g de sucre, que caramel·litzarem mirant que no es cremi (haurem de posar i treure el recipient del foc).
  7. Un cop el sucre agafa color en enfosquir-se, hi afegim 1 cullerada de mantega, un raig de rom, el suc i la ratlladura d'una llimona.
  8. Marquem les rodelles del plàtan, primer d'un cara i després de l'altra. Hi aturem el foc i ho reservem.
  9. Traiem la massa del congelador. En traiem els fulls de paper sulfurat i cobrim amb la massa el recipient on tenim els plàtans caramel·litzats.
  10. Ajustem la massa a les vores del recipient i ho enfornem a 220º durant 15 minuts.
  11. Fem un crumble en un bol: hi posem els 60 g de farina de plàtan que teníem reservats, 40 g de farina i 30 g de sucre morè.
  12. Piquem 50 g de nous i els afegim al bol. Ho barregem.
  13. Posem una paella al foc amb 40 g de mantega i hi afegim la barreja que acabem de fer al bol. Ho homogeneïtzem.
  14. Traiem el crumble de la paella i l'estirem a sobre d'un paper sulfurat. Ho posem al forn en una safata, a 220º, durant 10 minuts (al forn encara tenim fent-se el cor del Tatin).
  15. Traiem el Tatin del forn, hi donem la volta a sobre d'un plat i hi posem el crumble per sobre. A punt!

 

Anar al contingut