Pasta amb espàrrecs verds i romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espàrrecs verds aporten poques calories i molta fibra, a més de gran varietat de vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de tagliatelle frescos

    8 espàrrecs verds gruixuts

    100 g tomàquets cirerols

    Alls envinagrats

    Aigua amb gas

    Oli d'oliva verge extra

    70 g de cebetes envinagrades

    50 g farina de blat de moro

    50 g de farina

    15 g avellanes torrades

    15 g ametlles torrades

    10 g carn de nyora

    1 llesca (10 g) de pa 

    Sal

    Pebre vermell dolç

    Sucre

    Sal

    Cibulet

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent una base de romesco amb la recepta que ens proposa la Gessamí. Posem en una safata de forn paper sulfurat. Tallem per la meitat 100 g de tomàquets cirerols i els repartim per la safata. Tirem per sobre una mica de sal i un pessic de sucre i ho barregem amb els tomàquets.
  2. Repartim per la safata uns 8 alls en vinagre. També hi escampem un parell de cullerades de cebetes envinagrades, unes fulles de farigola fresca i hi posem un puntet més de sal. Enfornem durant 1 hora a 130 ºC.
  3. Per fer una pasta de tempura, en un bol hi aboquem 50 g de farina de blat, 50 g de farina fina de blat de moro, 5 g de sal i ho barregem tot. A poc a poc, hi anem afegint 100 ml d'aigua amb gas i remenant fins que no quedin grumolls a la pasta de tempura. Tapem el bol amb un plat i el posem a la nevera.
  4. En una paella petita, posem força oli d'oliva verge extra a escalfar a foc alt. Tallem una llesca de pa (10 g) i fregim els trossets. Els reservem en un plat amb paper absorbent. Mantenim la paella a foc baix.
  5. En un got batedor, posem el pa fregit, 15 g d'avellanes torrades, 15 g d'ametlles torrades, mitja culleradeta de pebre vermell dolç, 75 ml d'oli d'oliva verge extra, sal i 10 g de carn de nyora (o de pebrot de romesco). Turbinem fins a tenir una pasta. Passem la salsa a un bol. Posem a escalfar una olla amb aigua per coure la pasta fresca.
  6. Agafem els 8 espàrrecs verds gruixuts nets i els traiem la part més fibrosa. Els tallem en 4 trossos cadascun. Traiem la pasta de tempura de la nevera, arrebossem els espàrrecs i els fregim. Els reservarem en un plat amb paper absorbent.
  7. Quan bulli l'aigua, hi aboquem 500 g de tagliatelle frescos i els couem durant 2 minuts després que l'aigua torni a bullir.
  8. Posem una cassola al foc molt baix amb el romesco. Piquem amb un ganivet una mica de cibulet i el reservem
  9. Quan la pasta estigui cuita, la passem amb una aranya a la cassola del romesco. Barregem. Afegim una mica de l'aigua de la cocció per emulsionar la salsa i que quedi ben integrada..
  10. Emplatem posant una ració de pasta amb romesco i 8 trossos d'espàrrecs en tempura. Hi tirem una mica del cibulet picat per sobre
Anar al contingut