Creps de carn d'olla

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les creps són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, són una preparació rica en hidrats de carboni i proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la crep:  

  • 30 g de mantega  

    2  ous  

  • 100 g de farina  
  • 320 ml de llet  
  • Sal  
  •  
  • Per al farcit:   
  • 75 g de botifarra negra cuita 
  • 75 g de botifarra del perol cuita 
  • 200 g de peu de porc desossats i cuits 
  • 50 g de cansalada viada fresca cuita 
  • 1 l de brou d'escudella de la carn d'olla 
  • 1 grapat de pinyons 
  • Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la massa de crep. Desfem 30 g de mantega.  
  2. En un bol, hi posem un ou sencer i un rovell d'un altre ou. La clara la guardarem per a una altra recepta. Hi posem 100 g de farina, un polsim de sal i 300 ml de llet.   
  3. Ho batem amb la batedora perquè s'integri.  
  4. Quan la mantega estigui desfeta, la integrem a la llet i a la farina i ho turbinem una mica. En comprovem la textura. Si té una textura semblant a la crema anglesa, ho deixem així. Si està massa espessa, hi posarem 20 ml més de llet.  
  5. Guardem aquesta massa a la nevera perquè reposi una hora.  
  6. Recuperem les sobres de carn d'olla. Tant el caldo com la carn. Tallem 75 g de botifarra negra, 75 g de botifarra del perol, 200 g de peu de porc desossats, 50 g de cansalada viada i ho saltem juntament amb un raig d'oli en una paella tapada.  
  7. Mentrestant, posem en un pot alt un l de brou d'escudella de la carn d'olla i deixem que es vagi reduint a foc fort uns 20 minuts. Volem que, d'un litre de brou de carn d'olla, n'acabem amb una quarta part, més fosca i més densa. 
  8. Mentrestant, podem posar un grapat de pinyons a remullar en aigua uns 20 minuts. 
  9. Posem una paella al foc i hi torrem els pinyons eixuts. 
  10. Escalfem una mica de mantega en una altra paella.  
  11. Tornem a barrejar la massa de crep i posem un cullerot de massa de crep a la paella amb mantega. 
  12. La coem d'una cara i la girem.  
  13. Farcim la crep amb la carn d'olla i la tanquem.  
  14. L'emplatem amb una cullerada de reducció d'escudella.  
  15. Hi escampem per damunt uns quants pinyons torrats i unes fulles de farigola. 
Anar al contingut