Sopa de fredolics

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els fredolics són uns bolets típics de les terres catalanes, el seu nutrient principal és l'aigua, són molt pobres en energia i rics en minerals.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g de fredolics

    4 ous

    2 grans d'all

    1 ceba

    1 porro

    1 llesca de pa de molla espessa

    1 cullerada de llard

    farigola

    brots d'anís

    pebre negre

    avellanes torrades amb pell

    oli d'oliva verge extra

    oli de bosc

    orenga

    vinagre

PREPARACIÓ

  1. Laminem 2 grans d'all i els posem en una cassola a ballar amb oli d'oliva extra verge. Hi afegim uns grans de pebre negre aixafats.
  2. Tallem a microbrunesa una ceba i un porro i els afegim a la cassola.
  3. Fem un ram amb unes branques de farigola i orenga i l'afegim a la cassola. Remenem i ho enrossim tot.
  4. Netegem en un bol 400 g de fredolics.
  5. Posem un pot amb 800 ml d'aigua mineral a escalfar.
  6. Tallem els fredolics i els afegim a la cassola. Els deixem 5 minuts i anem remenant de tant en tant.
  7. Posem al foc una paella amb un raig d'oli d'oliva extra verge i una cullerada de llard.
  8. Tallem a daus una llesca de pa de motlle o qualsevol altre pa que tingui la molla densa i els fregim a la paella. Retirem l'excés d'oli en una safata amb paper absorbent i ho reservem.
  9. Afegim a la cassola l'aigua calenta i ho deixem a foc lent 15 minuts.
  10. Posem a escalfar un pot amb aigua mineral, sal i un raig de vinagre.
  11. Piquem en un morter un grapat d'avellanes torrades i l'afegim a la sopa. Ho remenem perquè s'integri.
  12. Fem el remolí al pot d'aigua, hi aboquem un ou per escaldar-lo i en tallem la cocció en un bol amb aigua i gel. Repetim l'operació amb els 3 altres ous.
  13. Servim la sopa en un bol, hi afegim els crostons de pa, els ous, un raig d'oli de bosc –pots mirar com el vam fer a la recepta del carpaccio de ceps– i uns brots d'anís.