Sopa de fredolics
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els fredolics són uns bolets típics de les terres catalanes, el seu nutrient principal és l'aigua, són molt pobres en energia i rics en minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de fredolics
4 ous
2 grans d'all
1 ceba
1 porro
1 llesca de pa de molla espessa
1 cullerada de llard
farigola
brots d'anís
pebre negre
avellanes torrades amb pell
oli d'oliva verge extra
oli de bosc
orenga
vinagre
PREPARACIÓ
- Laminem 2 grans d'all i els posem en una cassola a ballar amb oli d'oliva extra verge. Hi afegim uns grans de pebre negre aixafats.
- Tallem a microbrunesa una ceba i un porro i els afegim a la cassola.
- Fem un ram amb unes branques de farigola i orenga i l'afegim a la cassola. Remenem i ho enrossim tot.
- Netegem en un bol 400 g de fredolics.
- Posem un pot amb 800 ml d'aigua mineral a escalfar.
- Tallem els fredolics i els afegim a la cassola. Els deixem 5 minuts i anem remenant de tant en tant.
- Posem al foc una paella amb un raig d'oli d'oliva extra verge i una cullerada de llard.
- Tallem a daus una llesca de pa de motlle o qualsevol altre pa que tingui la molla densa i els fregim a la paella. Retirem l'excés d'oli en una safata amb paper absorbent i ho reservem.
- Afegim a la cassola l'aigua calenta i ho deixem a foc lent 15 minuts.
- Posem a escalfar un pot amb aigua mineral, sal i un raig de vinagre.
- Piquem en un morter un grapat d'avellanes torrades i l'afegim a la sopa. Ho remenem perquè s'integri.
- Fem el remolí al pot d'aigua, hi aboquem un ou per escaldar-lo i en tallem la cocció en un bol amb aigua i gel. Repetim l'operació amb els 3 altres ous.
- Servim la sopa en un bol, hi afegim els crostons de pa, els ous, un raig d'oli de bosc pots mirar com el vam fer a la recepta del carpaccio de ceps i uns brots d'anís.