Rostit de pollastre amb gambes, cebetes glacejades i múrgules
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Lorés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar
INGREDIENTS
- 1 pollastre de pagès
- 8 gambes
- caldo d'aviram
- copa de vi negre
- 2 cebes mitjanes
- 3 o 4 grans d'all
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 fulla de llorer
- fruita seca variada
- 24 cebetes del platillo
- 16 múrgules
- oli d'oliva
- mantega
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, emboliqueu els pits de pollastre amb paper film i poseu-los al congelador durant un parell d'hores.
Mentrestant, en una cassola amb oli fregiu la resta del pollastre salpebrat i tallat a trossos.
Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba, l'all, la pastanaga i el porro, tot tallat a trossets, i una fulla de llorer i deixeu-ho sofregir durant una estona.
Seguidament, afegiu-hi el vi negre. Quan hagi reduït, cobriu-ho amb el caldo i deixeu-ho coure durant una hora.
Després, desosseu el pollastre, piqueu-lo amb un ganivet, poseu-lo en un bol juntament amb una mica del suc de la seva cocció i la fruita seca i remeneu-ho bé.
A continuació, traieu els pits de pollastre del congelador, talleu-los a làmines fines, poseu-hi el pollastre picat amb la fruita seca, emboliqueu-los com si fossin canelons, poseu-los en una safata, amaniu-los amb una mica d'oli i deixeu-los coure al forn durant 5 minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli i mantega salteu les cebetes pelades i senceres.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les múrgules salpebrades.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli i sal salteu les cues de gambes pelades.
I ja per acabar, emplateu el caneló tallat per la meitat, poseu-hi les cebetes i les gambes a un costat, les múrgules a l'altre i salseu-ho tot amb una mica del suc de la cocció del rostit.
Mentrestant, en una cassola amb oli fregiu la resta del pollastre salpebrat i tallat a trossos.
Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba, l'all, la pastanaga i el porro, tot tallat a trossets, i una fulla de llorer i deixeu-ho sofregir durant una estona.
Seguidament, afegiu-hi el vi negre. Quan hagi reduït, cobriu-ho amb el caldo i deixeu-ho coure durant una hora.
Després, desosseu el pollastre, piqueu-lo amb un ganivet, poseu-lo en un bol juntament amb una mica del suc de la seva cocció i la fruita seca i remeneu-ho bé.
A continuació, traieu els pits de pollastre del congelador, talleu-los a làmines fines, poseu-hi el pollastre picat amb la fruita seca, emboliqueu-los com si fossin canelons, poseu-los en una safata, amaniu-los amb una mica d'oli i deixeu-los coure al forn durant 5 minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli i mantega salteu les cebetes pelades i senceres.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les múrgules salpebrades.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli i sal salteu les cues de gambes pelades.
I ja per acabar, emplateu el caneló tallat per la meitat, poseu-hi les cebetes i les gambes a un costat, les múrgules a l'altre i salseu-ho tot amb una mica del suc de la cocció del rostit.