Rosbif amb pinyons i llimona

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • llom baix de vaca
  • 1 got de whisky
  • 1 got de vi ranci
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 fulla de llorer
  • 2 branquetes de romaní
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 llimones
  • oli oliva verge extra
  • 150 g de pinyons
  • 1 manat de menta
  • 1 manat de julivert
  • 1 manat de julivert
  • pebre negre
  • sucre

PREPARACIÓ


1- Fem el bany de sal al llom baix (50 g per litre durant 12 hores). Un cop passat el temps, el traiem i l'assequem perquè no ens esquitxi a la paella.



2- Posem una paella al foc amb oli d'oliva verge extra i marquem la carn a foc viu per una banda i per l'altra. Un cop rossa, hi tirem els alcohols (el vi ranci i el whisky). Deixem que s'evapori tot l'alcohol i ho reservem.



3- En una safata de forn, hi posem les 2 cullerades de mantega, l'oli d'oliva verge extra, la fulla de llorer, les fulles de romaní, 3 grans d'all xafats, la carn i el suc de la paella, ho posem al forn a 200 graus durant 5 minuts.



4- Ratllem una mica de pell de llimona i després l'aprofitem per fer suc.



5- La tombem, li tirem el suc de les llimones i ho deixem 3 minuts més, ho traiem del forn i reservem.



6- Farem la salsa amb el suc de la carn colat, dues cullerades de mostassa, un polsim de sucre i les fulles de menta i julivert picat. Un cop fred, l'emboliquem amb paper film per compactar-ho i ho reservem a la nevera.