Raviolis farcits de calçots, carabassó i poma
- Programa: Benvinguts a l'hort
- Cuina: Ada Parellada
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
18 calçots
200 g de salsa de calçots
300 g de farina
3 ous
1 carbassó
2 pomes
Unes branques de farigola
Una mica d'espígol
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Batem la farina i els ous amb un rajolí d'oli fins aconseguir una massa homogènia i després pastem durant deu minuts.
- Estirem la massa enfarinada, l'aprimem i la tallem a la mida del motlle.
- Pelem els calçots i piquem la part blanca.
- Per fer el farcit, coem amb un raig d'oli els calçots picats, el carbassó i la poma tallats menuts, a foc lent. Salem.
- Posem les làmines de pasta sobre el motlle. Hi afegim el farcit ja fred. A sobre hi col·loquem una segona làmina de parta i seccionem amb el corró. Enretirem el sobrant.
- Saltem els altres calçots tallats a trossos de dos dits de llargària, en una paella, amb un raig d'oli i una mica de sal. Només s'han d'enrossir.
- Separem els raviolis del motlle i els bullim amb força aigua i sal, tres minuts.
- Servim els raviolis amb la salsa de calçots i els calçots saltats. Acabem amb una mica de farigola i una flor d'espígol.