Amanida de verat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El verat és un peix blau que, com a tal, conté àcids grassos omega-3, un greix essencial per afavorir la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 verats 

    500 g de sal 

    500 g de sucre 

    3 cebes tendres 

    3 calçots 

    1 pastanaga 

    1 endívia petita 

    Mig manat d'espàrrecs verds 

    Un quart d'escarola 

    2 llimones 

    200 ml oli OVE 

    80 ml vinagre de poma 

    50 ml vi ranci 

    2 claus d'olor 

    2 grans d'all 

    6 boles de mix de pebres 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem l'amanida curant el verat. En un bol barregem 500 g de sucre i 500 g de sal. Ratllem al bol la pell de 2 llimones. Reservem les llimones per utilitzar-les més tard. 
  2. Agafem de la nevera els lloms de 2 verats nets i desespinats que haurem congelat durant 72 hores, i descongelat durant tota una nit. 
  3. En un recipient rectangular que tingui tapa hi posem una base de barreja de sal i sucre, els lloms de verat a sobre i ho cobrim amb la resta de la barreja. Ho tapem i ho guardem a la nevera durant 1 hora. 
  4. Preparem els vegetals per fer un escabetx. Pelem i tallem 3 cebes tendres a juliana. Netegem i tallem en tres trossos 3 calçots. Fem el mateix amb mig manat d'espàrrecs verds. Tallem una endívia a rodelles i una pastanaga pelada, a bastonets. 
  5. Posem una cassola al foc amb una mica d'oli. Mentre s'escalfa, pelem i tallem al llarg 2 grans d'all. Els afegim a la cassola i els fem ballar juntament amb un bitxo. 
  6. Quan comencen a canviar el color, els ofeguem amb la ceba tendra tallada. Abaixem el foc i hi anem afegint la resta de vegetals: els calçots, els espàrrecs i la pastanaga. 
  7. Quan la ceba comença a estar transparent, apugem el foc i incorporem l'endívia tallada a la cassola. Ho remenem bé. 
  8. Hi afegim un raig de vi ranci i, mentre s'evaporen els alcohols, espremem les dues llimones. 
  9. En un got mesurador posem: 20 ml de suc de llimona i 80 ml de vinagre de poma. Ho afegim a la cassola. Mesurem de nou 200 ml d'oli OVE i els incorporem a la cassola. Remenem i hi afegim perfums: dos clau d'olor i 6 boles de mix de pebre que aixafem. Mig tapem la cassola i ho coem a foc lent durant 20 minuts. 
  10. Traiem els lloms de verat del bany de sal i sucre. Els mullem uns segons en un bol amb aigua per treure'n l'excés de sal i sucre. Els eixuguem amb un drap. 
  11. Tallem els lloms a contraveta a talls de mida mossegada. Els afegim a la cassola, que estarà encara calenta, amb l'escabetx. Tapem i ho deixem refredar del tot. Després ho guardarem a la nevera durant 4 hores. 
  12. Fem l'amanida posant escarola en un bol. Hi afegim el verat i l'escabetx, unes cullerades de suc de l'escabetx, salpebrem i ho remenem bé. 
  13. Servim l'amanida i bon profit! 
Anar al contingut