Calçots de senyoret

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    +Obre

    La salsa dels calçots és rica en greixos saludables, anomenats monoinsaturats, procedents de l'oli d'oliva i de la fruita seca que conté.

INGREDIENTS

  • 1 manat de calçots

    3 l d'oli OVE

    llorer

    farigola

    romaní

    sal de Maldon

     

    Per fer la salsa dels calçots

    4 nyores

    1 cabeça d'alls

    5 tomàquets madurs de penjar

    100 g d'ametlles

    50 g d'avellanes

    1 got d'oli OVE

    julivert

    sal

PREPARACIÓ

Hidratem les nyores.

Escalivem l'all al forn durant 30 minuts a 220 graus.

Ratllem el tomàquet.

Traiem la polpa de la nyora i la barregem amb el tomàquet ratllat.

Posem al pot de la batedora el tomàquet ratllat amb les nyores, les ametlles, les avellanes i el julivert. Ho salem. Ho batem tot mentre hi anem afegint oli de mica en mica, fins que lliguem la salsa. Ho rectifiquem de sal.

 

Per fer els calçots

Pelem els calçots.

Per aconseguir un gust fumat semblant al de la brasa, els cremem una mica al foc.

Fem un manat amb llorer, farigola i romaní. El posem amb els calçots dins d'una cassola amb tres litres d'oli, que posarem a foc molt lent durant 20 minuts.

Traiem els calçots i els eixuguem. Els marquem a la planxa. Reservarem per a altres usos uns quants calçots amb l'oli on els hem confitat. Es conserven molt bé.

Servim els calçots amb la salsa a banda i sal de Maldon per sobre.