Croquetes de calçots

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calçot és una ceba de temporada, és tendre i té un gust suau característic; és ric en fibra, vitamines i minerals, i té poc contingut energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 calçots cuits

    500 g de nata 35%

    500 g de llet

    110 g de mantega

    110 g de farina

    100 g de cansalada viada

    100 g de salsa de calçots

    4 ous

    farina de blat

    pebre blanc

    pebre vermell fumat dolç en pols

    farina de galeta

    sal

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem els calçots. 
  2. Fem un roux.
  3. Bullim la nata i la llet amb un polsim de sal.
  4. Saltem en una paella a foc lent els calçots i la cansalada amb un raig d'oli, pebre blanc i pebre vermell fumat dolç.
  5. Fem la beixamel dins el pot de la llet i de la nata abocant el roux, i sense deixar de remenar, hi barregem dos rovells d'ou crus.
  6. Barregem dins la beixamel els calçots i la cansalada i ho deixem refredar. Després ho passem a una mànega pastissera.
  7. Batem dos ous.
  8. Donem forma a les croquetes amb la mànega pastissera, fent un xurro.
  9. Passem les croquetes per la farina, l'ou i finalment per la farina de galeta. Les fregim.
  10. Ho servim amb una mica de salsa de calçots per sucar.
Anar al contingut