Croquetes de calçots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El calçot és una ceba de temporada, és tendre i té un gust suau característic; és ric en fibra, vitamines i minerals, i té poc contingut energètic.

INGREDIENTS

  • 12 calçots cuits

    500 g de nata 35%

    500 g de llet

    110 g de mantega

    110 g de farina

    100 g de cansalada viada

    100 g de salsa de calçots

    4 ous

    farina de blat

    pebre blanc

    pebre vermell fumat dolç en pols

    farina de galeta

    sal

PREPARACIÓ

- Pelem i tallem els calçots. 

- Fem un roux.

- Bullim la nata i la llet amb un polsim de sal.

- Saltem en una paella a foc lent els calçots i la cansalada amb un raig d'oli, pebre blanc i pebre vermell fumat dolç.

- Fem la beixamel dins el pot de la llet i de la nata abocant el roux, i sense deixar de remenar, hi barregem dos rovells d'ou crus.

-Barregem dins la beixamel els calçots i la cansalada i ho deixem refredar. Després ho passem a una mànega pastissera.

- Batem dos ous.

- Donem forma a les croquetes amb la mànega pastissera, fent un xurro.

- Passem les croquetes per la farina, l'ou i finalment per la farina de galeta. Les fregim.

- Ho servim amb una mica de salsa de calçots per sucar.