Mussaca d'hivern

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aprofitar la verdura de temporada i de proximitat fa que tingui un gust i una aroma més intensa, ja que ha madurat a la planta.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 patates grosses

    3 calçots

    6 tomàquets de penjar

    1 cabeça d'alls

    1 arrel de gingebre

    caiena

    1 pastanaga 

    1 xirivia

    1 l de llet

    50 g de mantega

    50 g de farina

    200 g de formatge feta

    un grapat de fulles de col verda (col arrissada)

    pebre negre

    sal

    nou moscada

    sal gruixuda

    clau

PREPARACIÓ

  1. Escalivem al forn una cabeça d'alls. La posem en una safata amb sal gruixuda i 3 claus durant 30/35 minuts a 220º.Ho pelem i ho tallem tot molt prim: la xirivia i la pastanaga a daus d'un cm (tall bresa); el calçot tallat d'una manera molt semblant a la juliana (tall emincer); la col verda a rodanxes (tall paysanne) i el gingebre a dauets molt petits, d'un mm (brunesa). 
  2. Escaldem el tomàquet; per tallar la cocció el refredem amb aigua freda i glaçons. El tallem a pètals i en guarden la polpa per tallar-la a daus mitjans.
  3. Fem una beixamel. Comencem fent el roux, torrant la farina amb la mantega 10 minuts a foc baix. Mentrestant, escalfem la llet al foc amb un polsim de sal.
  4. Ho ajuntem tot sense deixar de remenar fins que tingui la textura desitjada. Ho retirem del foc i ho filmem a pell.
  5. Pelem les patates i les tallem a rodelles no gaire gruixudes. Les fem bullir 10 minuts, les traiem amb una aranya i les posem en una safata amb dues cullerades de beixamel.
  6. Saltem el gingebre, munyim l'all escalivat amb la col verda, un raig d'oli OVE, els calçots i la polpa de tomàquet tallada a daus. Mentrestant, escaldem la xirivia i la pastanaga, i les afegim a la cassola grossa, on s'enrosseix la resta. Hi afegim la sal i el bitxo.
  7. Un cop enrossit, anem fent capes de saltat, patata i beixamel. Ho napem al final amb més beixamel, nou moscada, pebre i formatge feta. Ho fiquem al forn 10 minuts a 220º.
Anar al contingut