Wrap de calçots i romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La salsa romesco és rica en greixos saludables, anomenats monoinsaturats, procedents de l'oli d'oliva i dels fruits secs que conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 1 PERSONA

    4 calçots

    25 g ametlles torrades amb pell 

    25 g avellanes torrades amb pell 

    3 tomacons 

    2 filets de sardina fumada en oli  

    1 cabeça d'alls

    1 gra d'all

    1 nyora    

    1 llesca de pa  

    oli d'oliva verge extra

    menta  

    sal

    pebre

    vinagre

    pa de wrap

PREPARACIÓ

  1. Emboliquem una cabeça d'alls, primer amb paper sulfurat i, finalment amb paper de plata. El posem a escalivar a la barbacoa durant uns 25', juntament amb 3 tomacons sense embolicar.
  2. Un cop escalivats, els traiem de la brasa i hi afegim sarments per aconseguir flama. I un cop tinguem la flama, hi coem els calçots fins que quedin negres i tous i els reservem embolicats amb paper de diari.
  3. Pelem un gra d'all i en traiem el germinat. El posem en un pot amb aigua mineral i un cop bulli, el retirem i el posem en un bol amb aigua i gel. Fem el mateix escaldat de fred a calent, dos cops més, i el reservem.
  4. Piquem, en un morter, 25 g d'avellanes i 25 g d'ametlles. Hi afegim sal, pebre i l'all escaldat, que haurem tallat una mica abans per fer més fàcil la picada. Piquem el conjunt i hi afegim una llesqueta de pa, prèviament fregida i tallada. Tornem a picar i hi afegim la carn d'una nyora rehidratada.
  5. Posem tot el contingut del morter en un got de batedora i hi afegim un gra d'all escalivat i els tomacons, ja freds i sense pells. Ho triturem amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra, un raig de vinagre i unes fulles de menta fresca.
  6. Escalfem a la planxa un pa de wrap.
  7. Agafem dos filets de sardina fumada amb oli i els tallem a tires.
  8. Estenem el pa de wrap i embetumem una de les cares amb el romesco. Damunt hi posem 4 calçots pelats i les tires de sardina. Emboliquem i ja es pot menjar.
Anar al contingut