Pulled pork agredolç

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal menjar-se'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 garró sencer de porc 

    1,5 l aigua 

    15 g sal 

    300 g de brou reduït de porc 

    275 ml suc de taronja natural 

    125 ml suc de llima 

    125 g sucre de panela 

    60 ml vinagre balsàmic 

    20 ml d'aigua 

    15 g midó de blat de moro 

    10 boletes de pebre 

    1 gra d'all 

    Gingebre fresc 

    Gingebre congelat 

    Anís estrellat 

    Marialluïsa 

    Peles de taronja, llimona, mandarina, llima 

    Pa de brioix 

    Cibulet 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Preparem un bany de sal amb 1,5 litres d'aigua i 15 grams de sal. Agafem un recipient que tingui tapa i hi posem un garró de porc. Aboquem el bany de sal ben dissolt, tapem i duem a la nevera durant una hora. 
  2. Escalfem en un pot oli fins a 90 graus. Mentre s'escalfa, traiem el garró del bany de sal i l'eixuguem bé. 
  3. Agafem una safata alta i estreta que pugui anar al forn i hi aboquem una mica de l'oli ja calent. A continuació hi posem el garró, 10 boletes de pebre negre, 1 anís estrellat, un tros de gingebre fresc tallat a rodelles, i ho cobrim bé amb la resta de l'oli. Ho portem al forn que tenim a 90 graus durant 12 hores. 
  4. Un cop han passat les 12 hores, traiem el garró de l'oli, el deixem refredar, i un cop no cremi, l'esfilagarsem i reservem en un plat. 
  5. Comencem a fer una salsa agredolça pelant la pela d'una taronja, una llima, una llimona i una mandarina vigilant de no agafar la part blanca. Les reservem en un plat. 
  6. Espremem taronges i llimes fins a tenir 275 ml de suc de taronja i 125 ml de suc de llima. Colem el suc dels cítrics en una gerra. 
  7. Posem a escalfar un pot amb 300 g de brou de porc reduït. Mentre s'escalfa, posem una cassola alta al foc amb un raig d'oli OVE.  
  8. Pelem i tallem a microbrunesa un gra d'all, que afegim a la cassola i saltem. Ratllem a la cassola una mica de gingebre pelat i congelat. Ho integrem i hi aboquem el suc de les taronges i les llimes, 60 ml de vinagre balsàmic, les peles dels cítrics reservades, unes fulles de marialluïsa, sal, anís estrellat, 125 g de sucre de panela i el brou de porc ja calent. Ho integrem bé i ho coem fent xup-xup durant 20 minuts. Ho deixarem reposar 30 minuts més. 
  9. Colem la salsa i la reservem. Barregem en una tassa 15 g de midó de blat de moro i 20 ml d'aigua. Posem la salsa de nou en un pot, hi afegim la barreja i ho fem bullir sense deixar de remenar. Ho retirem del foc mentre seguim remenant i ho tornem a fer bullir tot remenant fins que tinguem una textura de salsa una mica espessa.  
  10. Reservem la meitat de la salsa en un biberó, i a l'altra meitat hi afegim el garró esfilagarsat, barrejant perquè quedi ben xopat de salsa.  
  11. Tallem per la meitat sense arribar al final un pa de brioix. Farcim amb pulled pork, salsem amb la salsa reservada i acabem amb una mica de cibulet picat. 
Anar al contingut