Feijoada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana menjar-ne 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 peu de porc  

    Mitja orella de porc 

    400 g mongeta negra 

    200 g arròs rodó cuit amb all 

    200 g costella de porc 

    180 g xoriço crioll 

    150 g cansalada fresca  

    100 g cansalada viada salada  

    4 cullerades de farofa de mandioca 

    3 fulles de col 

    2 cebes tendres  

    2 grans d'all 

    1 taronja 

    Cachaça 

    Llorer 

    Pebre vermell fumat dolç 

    Mantega 

    Oli OVE 

    Pebre negre  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem escalfant oli en una olla. Salpebrem un peu de porc partit en dues meitats, mitja orella de porc tallada a mida mossegada, 150 g de papada de porc i 200 g de costella de porc desossada i tallada a talls grossos. 
  2. Quan l'oli està calent, afegim les carns a l'olla i les marquem. Un cop marcades, les reservem en un plat. 
  3. Tallem 2 cebes tendres a brunesa i un all a microbrunesa. Ho afegim a l'olla i ho fem suar a foc suau fins que la ceba queda transparent.  
  4. Afegim a l'olla una cullerada de pebre vermell fumat dolç i aixequem sucres amb un raig de cachaça. 
  5. Aboquem a l'olla 400 g de fesols negres que hem hidratat 12 hores en aigua mineral i escorregut. També 180 g de xoriço criollo, les carns marcades i una fulla de llorer. Cobrim amb aigua i un cop bulli, baixarem el foc i courà una hora. 
  6. Un cop ha passat l'hora de cocció, retirem el xoriço criollo, el tallem a rodelles grans i els tornem a afegir a l'olla. Mantenim el foc baix i fem una segona cocció de 30 minuts. A continuació, retirarem del foc i deixarem reposar 6 hores. 
  7. Coem 200 g d'arròs rodó curt netejant primer l'arròs sota la pica. A continuació enrossim un all laminat en un pot amb oli. Quan l'all agafa color, afegim l'arròs net, una mica de sal i ho integrem. Cobrim amb aigua i tapem el pot. Quan l'aigua bull, coem a foc fort durant 2 minuts, a continuació baixem el foc al mínim i coem 12 minuts més. Tanquem el foc i reservem. 
  8. Traiem el tronc a una fulla de col, l'enrotllem i tallem a juliana molt fina. 
  9. Escalfem una paella amb oli OVE i un all, que tallem ben menut. Quan l'all comença a ballar, afegim la col i una mica de sal a la paella. Saltem un parell de minuts i reservem en un plat. 
  10. Agafem una nou generosa de mantega i la desfem en una paella, afegim 100 g de cansalada viada que hem tallat a tires i la saltem a foc fort. 
  11. Quan la cansalada està ben marcada, hi afegim 4 cullerades de farina de mandioca, una mica de sal i coem a foc mitjà tot remenant fins que la farina queda torrada.  
  12. Tallem a grills una taronja traient la pell de cada grill i reservem en un plat. 
  13. Emplatem posant fesols i carn en un plat, una mica de col saltada, arròs, farofa i acabem amb un parell de grills de taronja. I ja tenim la feijoada a punt per menjar.  
Anar al contingut