Pizza quatre formatges

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els formatges en general són aliments molt rics en nutrients, però com més secs són, més rics en greixos saturats i colesterol.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g farina de blat  

    200 ml aigua  

    15 g llevat fresc 

    3 tomàquets en oli  

    2 cullerades de l'oli dels tomàquets  

    4 g sal fina 

    Pa ratllat 

    130 g formatge tetilla  

    1 mozzarella 

    70 g formatge rocafort  

    50 g formatge manxego 

    5 nous  

    40 ml oli OVE 

    Ruca 

    Pebre negre 

PREPARACIÓ

  1. Posem en un got batedor 3 tomàquets sencers en oli (o 6 meitats) i 2 cullerades de l'oli de conserva. Ho turbinem fins que tinguem una pasta. 
  2. Posem en un bol gros la pasta de tomàquet, 400 g de farina de blat tamisada, 200 ml d'aigua, 15 g de llevat fresc i 4 g de sal. Ho integrem i pastem a mà fins que tinguem una massa uniforme, seran uns 10 o 15 minuts. 
  3. Ho tapem i deixem que reposi a temperatura ambient 30' i després ho portem a la nevera perquè reposi 2 h. 
  4. Tallem a rodelles 1 mozzarella fresca de búfala de 125 g. La reservem sobre un colador amb bol a sota perquè perdi líquid.  
  5. Tallem a trossos petits 130 g de formatge tetilla o un altre formatge tou de vaca.  
  6. Ratllem en un bol 50 g de manxego curat.  
  7. Tallem 70 g de formatge rocafort i reservem.  
  8. Posem un paper sulfurat sobre la fusta de treball i hi posem pa ratllat o sèmola de  blat. A sobre, la massa reposada, i sobre la massa, més pa ratllat.  
  9. Estirem la massa amb les mans. 
  10. Posem els 4 formatges barrejats sobre la massa. 
  11. Enfornem la pizza 12' a 250º sobre el terra del forn.  
  12. Posem en un got batedor 5 nous pelades i 40 ml d'oli OVE, una mica de pebre negre i ruca neta. 
  13. Ho turbinem. 
  14. Si ja han passat els 12' de forn, desenfornem la pizza i hi posem per sobre la salsa de ruca amb una cullera. 
Anar al contingut