Pizza quatre formatges
INGREDIENTS
400 g farina de blat
200 ml aigua
15 g llevat fresc
3 tomàquets en oli
2 cullerades de l'oli dels tomàquets
4 g sal fina
Pa ratllat
130 g formatge tetilla
1 mozzarella
70 g formatge rocafort
50 g formatge manxego
5 nous
40 ml oli OVE
Ruca
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem en un got batedor 3 tomàquets sencers en oli (o 6 meitats) i 2 cullerades de l'oli de conserva. Ho turbinem fins que tinguem una pasta.
- Posem en un bol gros la pasta de tomàquet, 400 g de farina de blat tamisada, 200 ml d'aigua, 15 g de llevat fresc i 4 g de sal. Ho integrem i pastem a mà fins que tinguem una massa uniforme, seran uns 10 o 15 minuts.
- Ho tapem i deixem que reposi a temperatura ambient 30' i després ho portem a la nevera perquè reposi 2 h.
- Tallem a rodelles 1 mozzarella fresca de búfala de 125 g. La reservem sobre un colador amb bol a sota perquè perdi líquid.
- Tallem a trossos petits 130 g de formatge tetilla o un altre formatge tou de vaca.
- Ratllem en un bol 50 g de manxego curat.
- Tallem 70 g de formatge rocafort i reservem.
- Posem un paper sulfurat sobre la fusta de treball i hi posem pa ratllat o sèmola de blat. A sobre, la massa reposada, i sobre la massa, més pa ratllat.
- Estirem la massa amb les mans.
- Posem els 4 formatges barrejats sobre la massa.
- Enfornem la pizza 12' a 250º sobre el terra del forn.
- Posem en un got batedor 5 nous pelades i 40 ml d'oli OVE, una mica de pebre negre i ruca neta.
- Ho turbinem.
- Si ja han passat els 12' de forn, desenfornem la pizza i hi posem per sobre la salsa de ruca amb una cullera.