Peus de porc farcits de bolets, botifarra negra i allioli de codony
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gabriel Ortiz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Blanc i Negre, Agramunt (l'Urgell)
- Informació nutricional -Obre
Pel seu contingut en tanins i pectina, el consum de codonyat ajuda a combatre la diarrea.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 peus de porc
- 1 ceba
- 2 alls
- 2 l d'aigua
- 1/2 kg de bolets de soca
- 250 g de botifarra negra
- 1 tomata
- 1 crepina de porc
- 2 cullerada de mantega
- 2 cullerada de fons de carn (opcional)
- 1 codony
- 1 cullerada de sucre
- sal i pebre
- farina
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu els peus de porc durant un parell d'hores en una olla amb aigua i sal, deixeu-los refredar, desosseu-los, salpebreu-los i reserveu-los.
Per fer el farcit, en una paella amb oli sofregiu la ceba picada, l'all picat i el tomàquet a dauets. Quan estigui dauradet, afegiu-hi els bolets tallats a trossos i la botifarra a rodanxes, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
A continuació, cobriu un motlle amb la crepina, poseu-hi els peus de porc al fons, una mica de farcit a sobre, cobriu-los amb més peus de porc, emboliqueu-ho amb la crepina i deixeu-ho refredar a la nevera. Després, desemmotlleu-ho, enfarineu-ho i fregiu-ho en una paella amb oli abundant. Quan estigui dauradet, retireu-ho i reserveu-ho.
A continuació, retireu l'oli de la paella, poseu-hi una mica de mantega i farina i remeneu-ho bé fins que quedi dauradet. Seguidament, poseu-hi una mica de l'aigua de bullir els peus de porc, el fons de carn i la terrina de peus de porc i deixeu-ho coure durant 5 minutets més.
Per fer l'allioli de codony, poseu en un bol els alls picats, el sucre i el codony i tritureu-ho amb el morter mentre hi afegiu l'oli de mica en mica.
I ja per acabar, emplateu els peus de porc, salseu-lo amb el suc de la cocció i poseu-hi l'allioli al costat.
Per fer el farcit, en una paella amb oli sofregiu la ceba picada, l'all picat i el tomàquet a dauets. Quan estigui dauradet, afegiu-hi els bolets tallats a trossos i la botifarra a rodanxes, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
A continuació, cobriu un motlle amb la crepina, poseu-hi els peus de porc al fons, una mica de farcit a sobre, cobriu-los amb més peus de porc, emboliqueu-ho amb la crepina i deixeu-ho refredar a la nevera. Després, desemmotlleu-ho, enfarineu-ho i fregiu-ho en una paella amb oli abundant. Quan estigui dauradet, retireu-ho i reserveu-ho.
A continuació, retireu l'oli de la paella, poseu-hi una mica de mantega i farina i remeneu-ho bé fins que quedi dauradet. Seguidament, poseu-hi una mica de l'aigua de bullir els peus de porc, el fons de carn i la terrina de peus de porc i deixeu-ho coure durant 5 minutets més.
Per fer l'allioli de codony, poseu en un bol els alls picats, el sucre i el codony i tritureu-ho amb el morter mentre hi afegiu l'oli de mica en mica.
I ja per acabar, emplateu els peus de porc, salseu-lo amb el suc de la cocció i poseu-hi l'allioli al costat.