Papillota de col amb bolets

INGREDIENTS

  • Bolets variats
  • Col
  • Pernil
  • Formatge parmesà
  • Pasta de blat torrada
  • Sal
  • Brou de pollastre o aigua

PREPARACIÓ

Netegem la col, la defullem i reservem fulles exteriors més verdes i les interiors més blanques. Agafem una cassola de ferro o fang i hi posem una base amb les fulles de la col que ens faran com de farsell on hi anirem posant tots els ingredient.

Netegem els bolets, els tallem en trossos grans i els posem dins les fulles de col. Hi afegim una mica de pernil tallat ben petit. També ho podem fer amb bacon, panxeta curada, botifarra negra, sempre algun element més o menys curat que sigui de porc. Després hi afegim formatge parmesà ratllat i pasta de blat torrada. Un cop tot a dins ho salem una mica i tanquem les fulles de col. Ho cobrim amb unes tires molt fines de cansalada i encara a sobre hi tirem una mica de brou ¿es pot fer amb aigua- per ajudar a arrencar la cocció de la col.


Ho posem al forn uns 25 minuts a 170ºC. A mitja cocció o quan veiem que ja ha agafat una mica de color, cobrim la cassola amb paper d'alumini per evitar que se'ns torri massa la superfície del plat i ho tornem a posar al forn perquè, amb la humitat, se'ns acabi de coure per dins.
Un cop cuit ho treiem del forn ho deixem reposar mitja hora i ja ens ho podem menjar.