Papardelle amb botifarra, bolets i all i oli

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Roger Vilaginés
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mare de la Font, Solsona
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els bolets es poden classificar nutricionalment dins el grup de les verdures, són rics en aigua i minerals; i pobres en energia i en greixos

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 400 g papardelle
  • 6 botifarres
  • 300 g de bolets de temporada
  • 100 g de suc de rostit
  • 1 ceba mitjana
  • Per a la lactonesa:
  • 2 alls
  • 100 g de llet
  • 200 g oli de gira-sol
  • Sal i pebre
  • Per a la salsa de ceps:
  • 100 ml nata líquida
  • 50 g ceps secs o congelats
  • 1/2 ceba

PREPARACIÓ

PER A LA SALSA DE CEPS:

Piquem mitja ceba ben petita.

En una paella amb oli, sofregim la ceba durant 1 minut.

Tallem els ceps a trossos .

Afegim els ceps. Deixem que coguin 6 minuts aprox.

Hi posem la nata líquida, i deixem que cogui 1 minut.

Posem la salsa en un got i la triturem amb el pímer.

RESERVEM la salsa en una gerra.

En una paella, enrossim la botifarra.

Piquem la ceba i l'afegim.

En la mateixa paella, enrossim la ceba. 6 minuts.

Tallem els bolets a daus, d'1x 1 aprox.

Afegim els bolets fins que perdin l'aigua.

Deixem que cogui tot uns 10 minuts.

Quan ja estigui freda la botifarra, la tallem a rodanxes de ¿ centímetres.

Afegim les rodanxes de botifarra al sofregit.

Li afegim la salsa de ceps i el suc de rostit. 30 segons.

RESERVEM

PER COURE LA PASTA:

En una olla, bullim aigua.

Hi posem la pasta i deixem que cogui durant 7 minuts.

MENTRESTANT, FEM LA SALSONESA:

Preparem l'all i oli en un got, on posem la llet i els alls.

Afegim oli i anem remenant amb el pímer, fent que emulsioni, i agafi textura de maionesa.

Escorrem la pasta i l'afegim a la paella de la salsa.

Li donem 1 minut de cocció tot junt.

Ho posem en un plat i afegim l'all i oli pel damunt.

Gratinem 3 o 4 minuts.

EMPLATAT:

Presentem el plat tal qual el traiem del forn.