Jambalaia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El marisc, i els aliments marins en general, aporten minerals com el fòsfor, el zinc o el potassi, tot i que en destaca el contingut de iode i de vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g d'arròs bomba  

    250 g de xoriço ibèric picant  

    250 g de salsa de tomàquet

    20 tomàquets cirerol

    16 llagostins

    6 pebrots del piquillo 

    3 cuixes de pollastre desossades

     2 branques d'api

    1 ceba morada

    1 pebrot verd italià

    1 cabeça d'alls

    1 fulla de llorer

    1 bitxo fresc

    1 llima

    julivert

    farigola

    pebre negre

     

     

PREPARACIÓ

  1. Separem els caps i les closques dels llagostins. Els rostim en una olla i, quan estiguin ben torrats, els cobrim amb aigua mineral. Han de fer xup-xup durant 10 minuts i els deixem reposar.
  2. Rentem l'arròs bomba en un bol amb aigua mineral.
  3. Tallem la ceba, l'api i el pebrot a la brunesa. Ha de quedar ben menut.
  4. Pelem i tallem a dauets el xoriço i el posem a coure en una cassola.
  5. Afegim els vegetals a la cassola i els anem enrossint.
  6. Tallem les cuixes de pollastre a mida de macedònia i les afegim a la cassola. Ho barregem i ho deixem enrossir tot junt.
  7. Escalfem 800 g d'aigua mineral en un recipient.
  8. Escorrem l'arròs rentat, l'afegim a la cassola i el perlem.
  9. Afegim la salsa de tomàquet a la cassola i ho remenem perquè s'integri tot bé.
  10. Tallem els peborts del piquillo a la brunesa i els afegim a la cassola, juntament amb una cabeça d'alls partida per la meitat, 1 fulla de llorer i farigola fresca. Ho barregem bé i hi colem el brou de llagostins. Ho desgreixem i ho salpebrem. A mesura que es vagi quedant sense aigua, hi anem afegint aigua calenta. S'ha de coure durant 13'.
  11. Quan hagi passat aquest temps, apaguem el foc, l'apartem de la font de calor i hi afegim les cues de llagostí juntament amb els tomàquets cirerol. Ho tapem amb un drap humit i ho deixem coure 2' amb la seva pròpia escalfor residual.
  12. Piquem unes quantes fulles de julivert, tallem un bitxo fresc a rodelles i una llima a grills. Ho repartim dins la cassola i ja ho podem servir.
Anar al contingut