Jambalaia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El marisc, i els aliments marins en general, aporten minerals com el fòsfor, el zinc o el potassi, tot i que en destaca el contingut de iode i de vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g d'arròs bomba
250 g de xoriço ibèric picant
250 g de salsa de tomàquet
20 tomàquets cirerol
16 llagostins
6 pebrots del piquillo
3 cuixes de pollastre desossades
2 branques d'api
1 ceba morada
1 pebrot verd italià
1 cabeça d'alls
1 fulla de llorer
1 bitxo fresc
1 llima
julivert
farigola
pebre negre
PREPARACIÓ
- Separem els caps i les closques dels llagostins. Els rostim en una olla i, quan estiguin ben torrats, els cobrim amb aigua mineral. Han de fer xup-xup durant 10 minuts i els deixem reposar.
- Rentem l'arròs bomba en un bol amb aigua mineral.
- Tallem la ceba, l'api i el pebrot a la brunesa. Ha de quedar ben menut.
- Pelem i tallem a dauets el xoriço i el posem a coure en una cassola.
- Afegim els vegetals a la cassola i els anem enrossint.
- Tallem les cuixes de pollastre a mida de macedònia i les afegim a la cassola. Ho barregem i ho deixem enrossir tot junt.
- Escalfem 800 g d'aigua mineral en un recipient.
- Escorrem l'arròs rentat, l'afegim a la cassola i el perlem.
- Afegim la salsa de tomàquet a la cassola i ho remenem perquè s'integri tot bé.
- Tallem els peborts del piquillo a la brunesa i els afegim a la cassola, juntament amb una cabeça d'alls partida per la meitat, 1 fulla de llorer i farigola fresca. Ho barregem bé i hi colem el brou de llagostins. Ho desgreixem i ho salpebrem. A mesura que es vagi quedant sense aigua, hi anem afegint aigua calenta. S'ha de coure durant 13'.
- Quan hagi passat aquest temps, apaguem el foc, l'apartem de la font de calor i hi afegim les cues de llagostí juntament amb els tomàquets cirerol. Ho tapem amb un drap humit i ho deixem coure 2' amb la seva pròpia escalfor residual.
- Piquem unes quantes fulles de julivert, tallem un bitxo fresc a rodelles i una llima a grills. Ho repartim dins la cassola i ja ho podem servir.