Hamburguesa completa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i s'aconsella menjar-ne un cop per setmana.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    375 g de farina panificable sense gluten

    400 g de picada de vedella     

    80 g de cansalada  ibèrica picada   

    120 g de mozzarella en talls

    150 g d'aigua

    25 g de mantega pomada

    20 g de sucre

    50 g de llet sencera

    10 g de llevat

    1 cullerada de mel

    6 ous       

    10 cogombrets

    alfàbrega

    quètxup

    mostassa de Dijon

    pebre negre

    sal

    llavors de sèsam torrat

     

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol 375 g de farina panificable, 10 g de llevat en pols. Ho remenem. Hi afegim  50 g de llet i ho barregem.
  2. Batem un ou i hi afegim una culleradeta de mel. Ho barregem i quan la mescla s'hagi integrat amb l'ou, hi afegim un polsim de sal. Ho aboquem al bol amb els 150 g d'aigua que haurem escalfat prèviament. Ho barregem amb una forquilla.
  3. Afegim al bol  25 g de mantega pomada tallada en daus. Ho pastem amb les mans.
  4. Un cop hem treballat la massa amb què farem el pa, hi donem forma de bola, hi posem una mica d'oli a la superfície, la filmem i la deixem reposar durant 2 hores a temperatura ambient.
  5. Posem paper sulfurat en una safata de forn. Traiem el paper film de la massa i la dividim en quatre parts donant-hi forma de panet. Posem les quatre boles a sobre la safata i les tornem a filmar per deixar-les en repòs una altra hora perquè continuïn llevant.
  6. Traiem el paper film, batem un ou i pintem les quatre boles de massa de pa. Després hi posem a sobre unes llavors de sèsam torrat. Ho portem al forn a 180 º durant 20 minuts.
  7. Tallem la cansalada ibèrica en trossets molt petits i la barregem en un bol amb la carn de vedella picada, una mica de sal i pebre.
  8. Tallem molt petit 10 cogombrets avinagrats i els barregem amb la carn.
  9. Traiem els panets del forn i els deixem que es refredin una mica.
  10. Fem quatre boles amb la carn barrejada per fer-ne  les hamburgueses i les posem a la planxa. Un cop estiguin una mica fetes, hi posem a sobre de cada hamburguesa un tall de mozzarella.
  11. Posem a escalfar oli de confitar en una paella o en un pot. Fem un ou ferrat per a cada hamburguesa.
  12. Tallem un panet per la meitat i hi posem l'hamburguesa amb la mozzarella desfeta per sobre, l'ou ferrat, unes fulles d'alfàbrega, una mica de quètxup i mostassa de Dijon.