Galta de porc guisada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 4 galtes de porc
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 porro
  • 2 cebes tendres
  • farigola
  • una presa de xocolata
  • pa sec
  • 6 avellanes
  • 6 ametlles
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • 6 tomàquets
  • oli verge extra
  • sal
  • pebre
  • 2 claus
  • 1/2 l de vi negre

PREPARACIÓ

1.En una cassola marquem les galtes per totes dues bandes i les reservem. A la mateixa cassola, hi posem el porro, la ceba tendra, la cabeça d'alls tallada pel mig, l'oli i que faci xup-xup.



2. Un cop enrossit, hi tirem la meitat del vi negre. Quan s'hagi evaporat hi posem les galtes, la resta del vi negre, els tomàquets ratllats i ho cobrim d'aigua. Ho deixem fer xup-xup durant dues hores amb una branqueta de farigola i el clau. Hem de vigilar que sempre estigui cobert d'aigua fins dalt.



3. Quan han passat les dues hores, en traiem les galtes i passem la salsa pel colador xinès. Afegim la picada a la salsa (avellanes, ametlles, pa sec, presa de xocolata, all i julivert).



4. Tornem a posar les galtes dins la salsa colada i deixem que faci xup-xup durant uns 15 minuts.



5. Servim una galta per persona amb la salsa i una mica de julivert picat per sobre.