Galetes de gingebre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives i, pel seu contingut en fenols, té cert poder antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 225 g de farina fluixa 

    125 g de sucre de llustre 

    100 g de mantega 

    50 g de sucre panela  

    40 g de xarop d'atzavara  

    3 ous 

    Gingebre en pols 

    Canyella 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol 100 g de mantega pomada i 50 g de sucre panela.  
  2. Quan estigui integrat hi afegim un ou i ho tornem a integrar. A continuació hi afegim 40 g de xarop d'atzavara i ho barregem de nou. 
  3. Hi posem 225 g de farina fluixa, una culleradeta de gingebre en pols i dues de canyella en pols amb el tamisador. També, un pessic de sal. Ho integrem bé. 
  4. Posem la massa a sobre d'un paper sulfurat i n'hi posem un altre al damunt. Estirem la massa amb un corró que quedi amb un gruix de 5 mm. Posem la massa en una safata al congelador durant 20 minuts. 
  5. En un bol, hi posem dues clares i les batem. De mica en mica, hi anem afegint 125 g de sucre llustre fins que n'obtinguem una textura densa. Després posem la glaça en una mànega pastissera de broquet petit. 
  6. Agafem del congelador la massa de les galetes i en traiem el paper sulfurat. La tornem a posar damunt d'un paper sulfurat i, amb un motlle de fer galetes tallapasta en forma d'homenet, tallem les galetes. Les posem en una safata de forn amb una làmina de silicona perforada o paper de forn. 
  7. Enfornem les galetes 13 minuts a 180º. 
  8. Deixem temperar les galetes i, amb la glaça que tenim a la mànega pastissera, les anem decorant. Després cal deixar assecar la glaça unes dues hores i ja estaran a punt per menjar. 
Anar al contingut