Fricandó amb llenega negra

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Recepta d' Imma Roger , Barcelona
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • Carn de vedella tallada per fricandó
  • Ceba
  • Tomàquets
  • 1 got de vi sec o ranci
  • Llenegues
  • Farina
  • Sal
  • Oli
  • Pebre

PREPARACIÓ

1.Poseu una paella amb oli a foc.
2.Enfarineu la carn de vedella tallada a lloses. Passeu-la per la paella, però només volta i volta, saleu-la i enretireu-la de l'oli.
3.Ratlleu la ceba i els tomàquets ( mitja ceba i mig tomàquet per persona).
4.Tireu la ceba a l'oli on heu fregit la carn i deixeu-la enrossir, desprès afegiu-hi el tomàquet ratllat. Reduïu el foc i deixeu-ho una estona, que faci xup-xup.
5.Afegiu-hi un got de vi sec o ranci i un parell de grans d'alls aixafats, meneu-ho i afegiu-hi la carn. Salpebreu-ho al vostre gust
6.Deixeu-ho coure a foc molt lent durant una hora i mitja.
7.Mentrestant netegeu i talleu els bolets. Paseu-les per una paella amb una gota d'oli, quan hagin tret la seva pròpia aigua i se l'hagin tornat a beure afegiu-les al fricandó. Sacsegeu la cassola i deixeu-ho coure 10 minuts més