Catxuflino de reigs, mandonguilles, gambes i musclos

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Recepta de Pere Bahí, del restaurant La Xicra (Palafrugell, Baix Empordà)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • El catxuflino és una paraula 100% de Palafrugell i serveix per descriure un plat elaborat amb diferents ingredients barrejats. Per dir-ho d'alguna manera, el catxuflino es fa amb tot "el que hem pogut arreplegar a la nevera".
  • 500 g de reigs
  • 300 g de musclos
  • 300 g de gambes
  • tomàquet sofregit
  • 1 ceba
  • 1 got de vi blanc
  • 500 ml d'aigua
  • sal (al gust)
  • pebre (al gust)
  • Per a les mandonguilles:
  • 350 g de carn de porc
  • 1 ou
  • pa
  • 1 all
  • Julivert

PREPARACIÓ

1. Netegeu les gambes i els musclos.
2. Prepareu les mandonguilles i reserveu-les.
3. Netegeu, peleu i talleu els tomàquets i sofregiu-los en una paella a part.
4. Fregiu lleugerament les gambes en una cassola amb un raig d'oli d'oliva ben calent.
5. Afegiu a la cassola una culleradeta de farina, remeneu-la bé amb l'oli i deixeu-la enrossir.
6. Tot seguit, incorporeu-hi una cullerada de ceba picada que ja tindreu ben cuita
i daurada; poseu-hi a coure les mandonguilles de carn, una culleradeta de tomàquet sofregit, els musclos i una copa de vi blanc, i deixeu-ho fer xup-xup uns minuts.
7. Finalment, afegiu-hi els reigs laminats i una mica d'aigua bullent, rectifi queu de sal i pebre deixeu-ho coure 3 minuts al foc.