Cassola de fideus, carbassa i calamars

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Fabra
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: QuintaForca, Nulles (Alt Camp)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 280 g de fideus de forat núm. 2 o 3
  • mitja carbassa petita de violí
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 6 alls de Belltall
  • 2 calamars mitjans
  • 100 g d'oueres de gallina
  • sal, llorer i julivert
  • 1 pebrot vermell sec (de romesco)
  • Per fer el fumet:
  • 300 g de peix de roca
  • 1 ceba
  • Alls
  • 300 g tomàquet de conserva casolana
  • 100 ml de vi blanc
  • 400 ml d'aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el fumet, en una cassola amb oli sofregiu el peix de roca, la ceba tallada a trossos, el tomàquet i els alls laminats. Quan estigui ros, afegiu-hi el vi, deixeu-lo evaporar, aboqueu-hi l'aigua i la sal i deixeu-ho bullir durant mitja hora.

Mentrestant, en una altra cassola amb oli, rossegeu els fideus, la carbassa, prèviament pelada i tallada a dauets, i els alls pelats. Quan estigui dauradet, afegiu-hi els calamars tallats a anelles fines i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns minuts. Seguidament, aboqueu-hi el fumet, colat i molt calent, i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

Per fer la picada, sofregiu, en una paella amb una mica d'oli, el pebrot de romesco, un all i el julivert. Després, piqueu-ho tot en un morter.

A continuació, poseu la picada i les oueres a la cassola dels fideus, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

I ja per acabar, emplateu en un plat fondo els fideus caldosos, amb la carbassa, unes anelles de calamar i unes oueres.