Fideuà amb calamarsons i gambes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Nani Nolla (funcionària de Tarragona)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 g de fideus fins n. 0
  • 1 l de caldo Aneto per a fideuà
  • 180 g de calamarsons
  • 8 gambes
  • 1/2 ceba ratllada
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • Per a l'allioli:
  • oli de gira-sol
  • 1 ou
  • unes gotes de llimona
  • 1 xic de sal
  • 2 grans d'all

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els fideus removent-los molt i amb el foc molt baix, perquè no es cremin, durant un parell de minuts, i reserveu-los.

A continuació, en una altra paella amb una mica d'oli d'oliva marqueu les gambes durant dos minuts amb una mica de pebre i sal. Quan estiguin dauradetes, retireu-les de la paella i reserveu-les.

Després, a la mateixa paella, poseu-hi els calamarsons, daureu-los bé durant 3 minuts, afegiu-hi la ceba ratllada, deixeu-la ofegar fins que s'evapori tota la seva aigua, aboqueu-hi el caldo Aneto per a fideuà i apugeu el foc a màxima potència. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els fideus i deixeu-los coure uns 8 minuts aproximadament.

Mentrestant, per fer l'allioli, poseu dins d'un got de pímer el rovell d'ou, els alls pelats, les gotes de llimona i el pessic de sal i emulsioneu-ho amb l'oli de gira-sol.

Tot seguit, afegiu les gambes pelades a la fideuà i abaixeu el foc perquè s'acabi d'evaporar el caldo i els fideus es posin de punta.

Finalment, retireu la paella del foc i deixeu reposar la fideuà uns minuts abans de servir-la.

I ja per acabar, ja la podeu emplatar o servir-la en la mateixa paella, acompanyada de l'allioli.