Ramen

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els soba acostumen a ser fideus de blat sarraí, un pseudocereal amb moltes propietats nutricionalsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 paquets de fideus japonesos soba

    250 g de papada de porc

    4 ous

    2 l de brou de pollastre

    gingebre

    coriandre

    1 all

    1 porro

    1 ceba

    1 pastanaga

    alga kombu

    vinagre d'arròs

    sake

    salsa de soja

    mirin

    oli d'oliva verge extra

    aigua mineral

PREPARACIÓ

Escalfem el brou de pollastre i, quan bulli, hi afegim l'alga kombu. Ho retirem del foc i ho tapem.

En una olla exprés, hi posem la papada, el porro, l'all, el gingebre, la ceba, la pastanaga i una mica de salsa de soja. Ho cobrim amb aigua mineral i deixem que bulli una hora. És molt important que la papada no se'ns desfaci.

Passada aquesta hora, ho colem i reservem aquest brou. Amb una mica de brou bullim els ous i hi afegim una mica més de salsa de soja. Volem que quedin una mica crus de dins, per tant, farem una cocció de 7 minuts.

Tallem a trossos petits un all i un altre tros de gingebre i els saltem en un pot amb un raig d'oli.  A continuació, hi afegim un raig de sake, un de mirin i un de vinagre d'arròs i deixem que s'evaporin els alcohols. En cop estigui tot enrossit, hi afegim el brou de pollastre sense el kombu (l'haurem colat prèviament). També hi afegirem el brou de les verdures i la papada que hem reservat. Hi bullim els fideus (3 minuts).

Retirem l'ou bullit, el rentem sota l'aixeta amb aigua freda i n'esquerdem una mica la closca. El tornem a deixar dins el brou on l'hem bullit abans durant 3 minuts més.

Servim els fideus amb una mica del brou de cocció, cibulet tallat per sobre, unes làmines de papada i un ou dur pelat i tallat per la meitat.

Anar al contingut