Perdiu de caça amb farcellets de col

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Salvador Casaseca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Xalet La Coromina, Viladrau
  • Informació nutricional
    +Obre

    La perdiu és una de les carns amb més contingut en ferro,calci, magnesi i proteïnes, i amb menys calories i greixos. També conté gran quantitat de vitamines, destacant les del grup B.

INGREDIENTS

  • 2 perdius de caça
  • 1 col d'olla
  • 80 g de fetge d'ànec
  • 200 g de cansalada viada
  • 1 ceba
  • 4 grans d'all
  • 1 tija d'api
  • 4 pastanagues
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branqueta de romaní
  • 1/2 porro
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 2 copes de vi ranci
  • 2 copes de vi blanc
  • 1/2 l de brou d'aviram
  • 2 ous
  • 100 g de farina
  • sal i pebre
  • fil de lligar

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli fregiu la cansalada i la perdiu ja salpebrada i lligada.
Quan estiguin dauradetes, retitreu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.A continuació, a la mateixa cassola sofregiu la ceba, els alls, l'api i el porro tot ben picadet. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les pastanagues pelades i senceres, el vi ranci, el vi blanc, el llorer i el romaní i deixeu-ho sofregir una estona més. Seguidament, afegiu-hi la perdiu, la cansalada i el brou i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant una horeta. Després, retireu la perdiu, la cansalada i les pastanagues i passeu la bresa pel colador xinès.Tot seguit, en una olla amb aigua i sal escaldeu les fulles de col durant uns minuts. Després, escorreu-les i reserveu-les.Per fer els farcellets, poseu sobre la fulla de col una mica de fetge d'ànec, sal, pebre i la perdiu ja desossada i tallada a trossets, emboliqueu-ho tot amb la fulla de col, premeu-ho bé, enfarineu-ho i passeu-ho per ou batut. Seguidament, fregiu els farcellets en una paella amb oli abundant fins que quedin ben rossos.Finalment, poseu en una cassola la bresa colada, els farcellets, la pastanaga i la cansalada, i deixeu-ho coure al forn durant 8 minuts a 180 graus.I ja per acabar, emplateu els farcellets, guarniu el plat amb la pastanaga i la cansalada tallades a daus i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.