Bitoc de bonítol amb múrgoles i cireres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Lores
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar

INGREDIENTS

  • 400 g de bonítol
  • 30 g de tàperes
  • 5 escalunyes
  • 4 cireres
  • sal i pebre
  • 4 múrgoles
  • vinagre balsàmic
  • oli d'oliva
  • Per a la salsa:
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • all i julivert
  • cerfull, cibulet, marduix i romaní
  • pebre vermell
  • Per guarnir:
  • escarola, cirerols

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu 3 escalunyes picades i l'all picat a foc suau durant una hora.

Seguidament, afegiu-hi les múrgoles tallades a trossets i deixeu-ho sofregir 10 minuts més. Després, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeu-ho reduir, a foc suau.

Per fer els bitocs, poseu en un bol el bonítol tallat a dauets, la resta d'escalunyes picades, les tàperes picades, la sal, el pebre i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla. Tot seguit, farciu els motllos amb aquesta barreja i deixeu-los reposar.

A continuació, desemmotlleu els bitocs i salteu-los en una paella amb una mica d'oli fins que quedin ben dauradets.

Per fer la salsa, poseu en un bol l'all i el julivert picat, el cerfull, el cibulet, el marduix i el romaní, tot picat, el pebre vermell, la sal, el pebre i l'oli d'oliva i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu els bitocs, poseu-hi l'escalunya, les cireres i les múrgoles confitades a sobre i al costat poseu-hi l'escarola amb els cirerols i amaniu-ho tot amb la salsa.
Anar al contingut