Bitoc de bonítol amb múrgoles i cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Lores
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar
INGREDIENTS
- 400 g de bonítol
- 30 g de tàperes
- 5 escalunyes
- 4 cireres
- sal i pebre
- 4 múrgoles
- vinagre balsàmic
- oli d'oliva
- Per a la salsa:
- oli d'oliva
- sal i pebre
- all i julivert
- cerfull, cibulet, marduix i romaní
- pebre vermell
- Per guarnir:
- escarola, cirerols
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu 3 escalunyes picades i l'all picat a foc suau durant una hora.
Seguidament, afegiu-hi les múrgoles tallades a trossets i deixeu-ho sofregir 10 minuts més. Després, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeu-ho reduir, a foc suau.
Per fer els bitocs, poseu en un bol el bonítol tallat a dauets, la resta d'escalunyes picades, les tàperes picades, la sal, el pebre i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla. Tot seguit, farciu els motllos amb aquesta barreja i deixeu-los reposar.
A continuació, desemmotlleu els bitocs i salteu-los en una paella amb una mica d'oli fins que quedin ben dauradets.
Per fer la salsa, poseu en un bol l'all i el julivert picat, el cerfull, el cibulet, el marduix i el romaní, tot picat, el pebre vermell, la sal, el pebre i l'oli d'oliva i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu els bitocs, poseu-hi l'escalunya, les cireres i les múrgoles confitades a sobre i al costat poseu-hi l'escarola amb els cirerols i amaniu-ho tot amb la salsa.
Seguidament, afegiu-hi les múrgoles tallades a trossets i deixeu-ho sofregir 10 minuts més. Després, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeu-ho reduir, a foc suau.
Per fer els bitocs, poseu en un bol el bonítol tallat a dauets, la resta d'escalunyes picades, les tàperes picades, la sal, el pebre i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla. Tot seguit, farciu els motllos amb aquesta barreja i deixeu-los reposar.
A continuació, desemmotlleu els bitocs i salteu-los en una paella amb una mica d'oli fins que quedin ben dauradets.
Per fer la salsa, poseu en un bol l'all i el julivert picat, el cerfull, el cibulet, el marduix i el romaní, tot picat, el pebre vermell, la sal, el pebre i l'oli d'oliva i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu els bitocs, poseu-hi l'escalunya, les cireres i les múrgoles confitades a sobre i al costat poseu-hi l'escarola amb els cirerols i amaniu-ho tot amb la salsa.