Arròs salvatge, verdures i sopa de miso

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Felip Llufriu
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Roca Bar, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g d'arròs salvatge
  • 200 g d'arròs vermell
  • 10 tirabecs
  • 4 raves petits
  • un grapat de brots de soja
  • 4 xampinyons
  • 1 ceba tendra
  • 1 cullerada de jang coreà
  • 1 arrel de gingebre
  • 1 cullerada de miso
  • 100 g de caldo de verdures
  • 10 g de wakame
  • oli de gingebre

PREPARACIÓ

Per començar, coeu l'arròs salvatge en una cassola amb un tros de gingebre, a partir d'aigua bullint, durant 40 minuts. Quan el gra rebenti, coleu-lo i reserveu-lo.

Després, en una altra cassola, coeu l'arròs vermell, en aigua bullint, amb un tros de gingebre durant 20 minuts. Quan el gra rebenti, coleu-lo i reserveu-lo.

A continuació, poseu 100 g de caldo de verdures en una cassola, afegiu-hi el miso i espereu que arrenqui el bull. Quan estigui a punt de bullir, afegiu-hi les algues wakame per infusionar i reserveu-ho en calent.

Tot seguit, poseu el wok al foc amb oli de gingebre i salteu les verdures, tallades a trossets, per ordre de duresa: la part blanca de les cebes tendres, els xampinyons i els tirabecs. Seguidament, afegiu-hi l'arròs salvatge, l'arròs vermell, els brots de soja, una mica d'oli de gingebre, una mica de jang coreà, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho bé.

Finalment, talleu el rave i la part verda de la ceba.

I ja per acabar, poseu el saltat en un plat fondo, guarniu-ho amb els talls de rave i una mica de la part verda de la ceba i serviu la sopa de miso en un gerreta.