Suquet de llagostins

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llagostins són una bona font de proteïnes amb poc greix, lleugers d'energia, rics en fòsfor, iode i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 kg de llagostins sense pelar     

    1,5 l d'aigua mineral

    150 g de pa sec   

    2 pastanagues

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    2 grans d'all

    1 porro

    1 fulla de llorer

    1 cullerada de pebre vermell picant

    Anís sec

    Julivert

    Vi ranci

    Fonoll

    Pebre negre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Pelem 1 kg de llagostins i els en traiem els budells.
  2. Reservem les cues a la nevera en tàper i a sobre de paper sulfurat.
  3. Daurem en una cassola els caps i les cues dels llagostins.
  4. Rentem i pelem un porro i dues pastanagues. Ho tallem tot ben menut.
  5. Posem les verdures a la cassola de les closques i les daurem a foc baix durant 15 minuts
  6. Pugem el foc i hi afegim anís sec, una fulla de llorer i dues cullerades de pasta de tomàquet.
  7. Ho cobrim amb 1.500 ml d'aigua mineral i unes quantes branquetes de julivert, i un cop ha arrencat a bullir ho deixem a foc lent durant 30 minuts.
  8. Hi apaguem el foc i deixem reposar el brou 10 minuts.
  9. Traiem els llagostins de la nevera i els tallem de llarg, en dues meitats.
  10. Posem una paella al foc amb una mica d'oli OVE i hi fem ballar dos alls laminats.
  11. A la mateixa cassola marquem els llagostins, hi afegim sal i un cop marcats els reservem.
  12. Afegim oli OVE a la mateixa cassola on hem marcat els llagostins.
  13. Trossegem 150 g de pa sec.
  14. Sofregim el pa sec a la mateixa cassola dels alls i hi afegim 1 cullerada depebre vermell fumat picant i un raig de vi ranci.
  15. Colem el brou reposat a dins de la cassola del pa i ho portem a ebullició.
  16. Traiem la cassola del foc i triturem el suquet amb el túrmix.
  17. Servim els llagostins en un plat i/o bol i els cobrim amb el suquet. Ho rematem amb fonoll i pebre negre.
Anar al contingut