L'Estat de les Autonomies, a debat

"Sense ficció" presenta "El Laberint"

En un context de polèmica i expectativa per saber què passarà amb l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, ara aturat al Tribunal Constitucional, "Sense ficció" presenta, aquest djious a TV3, "El Laberint", un documental que tracta de l'evolució i les conseqüències de l'Estat de les Autonomies creat per la Constitució de 1978, vist des la consideració dels antecedents històrics i en la perspectiva de possibles models de futur.

El documental "El Laberint", que presenta "Sense ficció" aquesta setmana, entrevista en exclusiva José María Aznar, Xabier Arzalluz, Jordi Pujol i Pasqual Maragall que, entre d'altres personalitats, donen l'opinió sobre la seva idea de model d'Estat.

Considerant l'Estat de les Autonomies com una fórmula d'organització del territori per intentar trobar una sortida al laberint en què està instal·lada Espanya des del mateix moment de la seva creació, es fa un repàs del grau de comoditat amb què es viu avui la idea d'Espanya, els resultats polítics i econòmics d'aquests 30 anys i quina influència té la consolidació del model en el moment de pensar en d'altres opcions de futur.

L'Estat de les Autonomies ha estat un èxit polític de la Transició i la consolidació de la democràcia, però ¿per què 30 anys després Espanya continua sent per a molts una realitat incòmoda on no es troba el fil d'Ariadna que mostri la sortida del laberint?

Altres personalitats que entrevista el documental són Eduardo Martín Toval, Javier Pérez Royo, Luis Alejandre, Carlos Berzosa, Manuel Fernández, Antoni Vila Casas, Amparo Moraleda, Joan B. Culla, José Enrique Ruiz-Domènec.

Anar al contingut