L'espigó de Ceuta
L'espigó de Ceuta

Un equip d'"El matí de Catalunya Ràdio" es desplaça a Ceuta i Tànger aquesta setmana per explicar de primera mà la crisi dels refugiats

De diumenge que ve fins dijous el periodista Domènec Subirà i el tècnic de so José Antonio Rodríguez van a Ceuta i Tànger per fer una sèrie reportatges sobre aquesta realitat.

Un equip d"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, format per Domènec Subirà i José Antonio Rodríguez, serà a partir de diumenge a la ciutat autònoma de Ceuta i a Tànger, al Marroc, per explicar els problemes derivats de l'allau migratori a la frontera amb el Marroc.

L'objectiu és fer una ullada a la qüestió migratòria a la zona, ara que fa molt de temps que tota l'atenció informativa està centrada en la a crisi dels refugiats que ocupa bona part d'Europa de l'Est.

Parlaran amb representants del govern autònom de Ceuta, amb ONGs que treballen a la zona, immigrants que volen entrar a territori espanyol i organitzacions que ajuden els menors immigrants que viatgen sols.

Fa només unes setmanes uns 185 immigrants subsaharians van aconseguir entrar a Ceuta en un assalt massiu a la tanca fronterera que es va saldar amb dos morts i una dotzena d'hospitalitzats.

Segons dades de la Guàrdia Civil, l'assalt el van intentar 250 persones i va ser  molt violent. Els dos morts es van ofegar al costat marroquí de la frontera quan intentaven superar l'espigó nedant.

Pel que fa als ferits, els van haver d'atendre en un hospital de Ceuta amb ferides greus. A més, la Creu Roja va haver de reanimar dues persones a la vora de la mar.

Si voleu escoltar els reportatges els trobareu a partir de dilluns si cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

Anar al contingut