La Txell Feixes rep el guardó de mans de Carme Forcadell, la presidenta del Parlament
La Txell Feixes rep el guardó de mans de Carme Forcadell, la presidenta del Parlament

Txell Feixas va rebre ahir al vespre el premi Comunicació a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

Segons el jurat, el guardó a Feixas, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Pròxim Orient, és un reconeixement a tots els corresponsals dels mitjans públics. Els premis es van entregar ahir al vespre durant la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que es ve fer a Barcelona.

La Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals ha donat el premi Comunicació a la periodista Txell Feixas, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Pròxim Orient.

Segons el jurat, el guardó a Feixas és un reconeixement a tots els corresponsals dels mitjans públics que "amb la seva feina permeten que el país tingui una televisió i una ràdio públiques que poden parlar d'igual a igual amb els mitjans internacionals més importants del món".

En l'apartat de mitjans de comunicació, els editors de premsa, revistes i mitjans digitals també han premiat la publicació "Petit Sàpiens" com a millor revista; "La Comarca d'Olot" com a millor mitjà de premsa local i comarcal i "Somgarrigues.cat", com a millor mitjà digital. Per la seva trajectòria de 25 anys, també s'ha reconegut la feina del mensual del Baix Montseny "La Vila" i les revistes "Mètode" i "Llengua Nacional".

En l'edició d'aquest any, també s'ha premiat el músic letó Martins Brauns i el polític socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg, que han contribuït a posar Catalunya en el mapa europeu en diferents àmbits. Brauns va cedir els drets de la cançó "Saule, Pērkons, Daugava", que es va versionar per crear el tema "Ara és l'hora", protagonista de la Diada Nacional de l'11 de setembre del 2014. Per la seva banda, a Von Grünberg se'l premia "per posar el focus sobre Catalunya en països com Alemanya i en espais com la Unió Europea".

L'acte es fa ver ahir al vespre a l'Espai Endesa de Barcelona i, segons el president de l'APPEC, editors de revistes i digitals i vicepresident de la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa i Revistes i Mitjans Digitals, Germà Capdevila, "els mitjans d'aquí som una peça important d'aquest país que estem construint i és per això que premiem gent que ens ajuden a projectar-nos com a cultura i com a societat, tal com els editors fem amb les nostres publicacions".

Aquest acte, que ahir es va celebrar per quart any consecutiu, té com a objectiu destacar la tasca de les publicacions dels Països Catalans amb reconeixements en diferents categories. Aquest acte és també un termòmetre de l'estat del sector i un espai de reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció del nou país, idea que es correspon amb l'eslògan de la vetllada "Som la veu, som país, som futur".

La Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals està formada per l'APPEC, Editors de Revistes i Digitals i per l'ACPC, l'associació de premsa comarcal.

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut