TV3 estrena "Llops bruts"

Aquest dilluns, a les 21.55, TV3 estrena la pel·lícula "Llops bruts", dirigida per Simón Casal i protagonitzada per Marian Álvarez, Isak Férriz, Manuela Vellés, Pierre Kiwitt i Thomas Coumans. És una producció d'Agallas Films, Left Field Ventures i Dream Team Concept, amb la coproducció de Proximus Guy & Wilfried van Baelen i Mollywood, i la participació de TV3, TVE i TVG.

Òpera prima de Simón Casal de Miguel, el film se situa a Galícia i explica la història de Manuela i la seva germana petita, Candela, en plena Segona Guerra Mundial. Amb espies, nazisme i traïcions, "Llops bruts" es presenta com un "thriller" que destapa la situació que es va viure a moltes mines de l'estat espanyol i que poques persones coneixen.

La pel·lícula tracta molts temes: des del rebuig cap a les dones que es consideraven bruixes, passant per la pobresa i les malalties que hi havia en aquells moments, fins a les diverses històries d'amor que van néixer en aquest context.

Simón Casal s'estrena en la direcció de llargmetratges amb "Llops bruts". No obstant, té experiència en altres sectos com el de les sèries, ja que va ser el director de diversos capítols de la sèrie "El Faro, cruïlla de camins", emesa a TV3. A més, el film compta amb la presència d'actrius i actors ben coneguts pel públic, com Isak Férriz, intèrpret a la sèrie de TV3 "Cites", o Pierre Kiwitt, que apareix a la coneguda sèrie nord-americana "Homeland".

A més d'haver-se projectat a les sales de cinema, el film ha recorregut diversos festivals de cinema. La seva premiere mundial va ser a la 38 edició del Festival de Cinema de Mill Valley (MVFF), considerat com a un dels més prestigiosos dels Estats Units, i també s'ha projectat al Festival Internacional de Films de Friburg (FIFF) i al Kolkata Internacional Film Festival. La seva estrena a Espanya va ser a la 20a edició del Festival de Cinema Internacional d'Ourense (OUFF).  Amb guió de Paula Cons, Noelia del Río i Felipe Rodríguez Lameiro, el film és una coproducció internacional entre Espanya i Bèlgica. "Llops bruts" ha rebut el guardó a la millor direcció d'art i al millor vestuari dels Premis Mestre Mateo, que concedeix l'Academia Galega do Audiovisual.

Sinopsi

Una història de supervivència, espionatge i amor, en una mina explotada pels nazis perduda enmig de les muntanyes a Galícia. Mentre Europa moria en la Segona Guerra Mundial, a la "neutral" Espanya també es lliuraven batalles de traïció. A les mines de Galícia, els treballadors extreien el wolframi, la pedra filosofal per als nazis, el mineral ideal per construir i fer tornar gairebé indestructible el seu armament.

En una d'aquestes mines, una mare jove lluita cada dia per aconseguir diners per a les medecines de la seva filla, mentre la seva germana trafica amb l'or negre per aconseguir sortir de la misèria i la fam de la postguerra. L'arribada d'un pres polític a la mina i d'un espia aliat belga els canviarà les vides per sempre. Les dues germanes es veuran immerses en un sabotatge contra els nazis en què s'hauran d'implicar més del que haurien volgut. El principal obstacle del pla serà el misteriós enginyer nazi de les mines, en Franz, que busca al bosc del Teixadal una cosa més profunda que el wolframi, i la Manuela l'ajudarà en la seva esotèrica busca. La lluita de les germanes és per pura supervivència, fins que coneixen un jueu que vol creuar la frontera amb Portugal fugint de l'horror nazi. Llavors comprendran el veritable objectiu del wolframi que les alimenta dia a dia.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Simón Casal de Miguel

Idea original: Felipe Rodríguez
Guió: Carmen Abarca, Paula Cons, Noelia del Río, Felipe Rodríguez

Productor: Juan de Dios Serrano

Coproducció: John Engel i Jordi Mendieta

Productor associat: Pancho Casal

Producció executiva: Paula Cons

Coproducció executiva: John Engel i Jordi Mendieta

Director de producció: Carlos Amoedo

Director de fotografia: Sergi Gallardo

Música original: Sergio Moure

Intèrprets: Marian Álvarez (Manuela), Manuela Vellés (Candela), Isak Férriz (Miguel), Pierre Kiwit (Franz), Thomas Coumans (Edgar), Sam Louwyck (Bryan), Xavier Deive (Casamajor), Xosé Manuel Esperante (Márquez), Ricardo de Barreiro (Virutas), David Bagés (Mateo) i Sabela Arán (Uxía)

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut