Cesc Gay: "'Sentimental' és un regal enverinat, sembla una comèdia, però a dins hi ha un combat en un matrimoni"

"Truman", seleccionada als Premis David di Donatello

"Truman", l'últim llargmetratge de Cesc Gay, ha estat nominat en l'edició d'aquest any dels Premis David di Donatello. El film compta amb la participació de TV3.

Ahir es van donar a conèixer els títols nominats en l'edició d'aquest any dels Premis David di Donatello, els màxims guardons atorgats per l'Acadèmia de Cinema italià. La pel·lícula de Cesc Gay competirà en la secció dedicada a les millors pel·lícules europees. Les seves competidores són "Julieta", de Pedro Almodóvar; les britàniques "Florence Foster Jenkins", de Stephen Frears; "Jo, Daniel Blake", de Ken Loach, i "String Street", de l'irlandès John Carney.

De de la seva estrena, la pel·lícula, protagonitzada per Ricardo Darín i Javier Cámara, ha aconseguit més d'una vintena de premis, entre els quals destaquen cinc Premis Goya, dos Premis Feroz, sis Premis Gaudí, dos Premis Forqué i cinc medalles CEC (Centre d'Escriptors Cinematogràfics). A més, al Festival de Sant Sebastià del 2015, els dos actors protagonistes van guanyar, "ex aequo", la Concha de Plata al millor actor, i el llargmetratge, el Premi Feroz Zinemaldia, a la millor pel·lícula de la secció oficial a concurs del festival.

La cerimònia d'entrega dels premis David di Donatello es farà el proper 27 de març a Roma.

Sinopsi

El Julián rep la visita inesperada del seu amic Tomás, que viu al Canadà. Els dos amics, juntament amb Truman, el seu gos fidel, compartiran, al llarg de quatre intensos dies, moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que travessa el Julián.


Fitxa tècnica i artística:
Direcció: Cesc Gay
Guió: Tomàs Aragay i Cesc Gay
Producció: Marta Esteban i Diego Dubcovsky
Coproducció: Daniel Burman, Hugo Sigman, Alejandro Gorodish, Matías Mosteirín i Axel Kuschevatzy
Intèrprets: Ricardo Darín (Julián), Javier Cámara (Tomás), Dolores Fonzi (Paula), Troilo (Truman), Eduard Fernández (Luis), Àlex Brendemühl (veterinari) Pedro Casablanc (metge), José Luis Gómez (productor), Javier Gutiérrez (assessor funerària), Elvira Mínguez (Gloria), Oriol Pla (Nico), Nathalie Poza (dona 2), Àgata Roca (dona 1), Susi Sánchez (dona adopció), Francesc Orella (actor restaurant), Silvia Abascal (Mónica) i Kika Miró (actriu de companyia)
Direcció de fotografia: Andreu Rebés (AEC)
Música: Nico Cota i Toti Soler

És una producció de Marta Esteban per a Imposible Films i Trumanfilm AIE i Diego Dubcovsky per a BD Cine amb la coproducció de K&S Films i Telefé i la participació de TV3, TVE i Movistar+/Telefónica Studios.


tv3.cat/coproduccions

 

 

 

Anar al contingut