Trias assegura que a petició del PP avançarà a aquest any la reforma del tram central de la Diagonal

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'alcalde de Barcelona assegura que el pacte de CiU amb el PP per les inversions per aquest 2013 és positiu per a la ciutat.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que a petició del PP avançarà a aquest any la reforma del tram central de la Diagonal, entre passeig de Gràcia i la plaça de Francesc Macià. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Marc Garriga, Trias ha reconegut que la seva voluntat era fer la reforma de la Diagonal més endavant, però que durant la negociació de les inversions per aquest 2013, el PP ha reclamat fer-ho ara: "És veritat que s'ha de millorar la Diagonal, jo hi estic d'acord, però la veritat és que ho volíem fer amb més de retard, i escolti'm, a petició del PP ho farem abans.  Entre el passeig de Gràcia i Francesc Macià es vol fer un canvi important, que després s'anirà estenent a tota la Diagonal, però començarem fent una prova. Ens hem de posar d'acord, encara n'hem d'acabar de parlar". L'alcalde Trias ha assegurat que actualment la Diagonal és un lloc incòmode i que s'ha de convertir en un espai per a les persones.
 
Xavier Trias també ha defensat la reforma del Pla d'Usos de Ciutat Vella, que fins ara limitava la construcció d'hotels al districte, en el sentit que s'hi puguin construir nous hotels. Per construir un hotel a Ciutat Vella, però, prèviament s'hauran de donar de baixa places hoteleres del mateix districte, de tal manera que no hi hagi un increment de places: "No és que ara es podran fer hotels a tot arreu, no, no és veritat. Serà difícil fer hotels a Ciutat Vella, molt difícil, i cas per cas, s'estudiaran. És veritat que hi ha zones que no tenen sentit, és a dir, per exemple, al Paral·lel a una vorera es poden fer hotels i a l'altra no se'n poden fer, en aquest moment amb la situació que tenim, doncs això no té sentit."
 
L'alcalde de Barcelona també ha assegurat a El matí de Catalunya Ràdio que el pacte de Convergència i Unió amb el Partit Popular per les inversions per aquest 2013 a la capital catalana és positiu per la ciutat, tot i que l'acord costi d'entendre per l'actitud que mantenen els populars amb Catalunya: "La gent ha d'entendre que hi ha moments que un partit té uns posicionaments que són complicats d'entendre des del punt de vista de Catalunya, però en canvi té unes actituds col·laboratives en l'aspecte de fer funcionar una ciutat, i bé, jo ho agraeixo".
 
 
catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut