Marina Geli defensa una renovació del PSC que passi per la societat civil i no només pel partit

La consellera de Salut en funcions considera que la falta d'unitat dels partits catalans davant la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut ha perjudicat el PSC a les eleccions.

La consellera de Salut en funcions, Marina Geli, del PSC, és partidària que els socialistes catalans apostin per "endreçar la casa i, paral·lelament, facin un esforç per connectar amb una societat civil", després de la derrota electoral.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Geli ha anunciat que ja han rebut suports i ofertes des de fora del partit: "Hem de començar a connectar de nou amb persones de fora que crec que se senten òrfenes. És curiós. Només fa cinc dies de les eleccions però hi ha gent que truca a la porta, que li sap greu, gent inclús que no ens va votar i que potser va votar en blanc. Crec que hi ha un vot en blanc que és nostre, en part. En altres ocasions havia votat el PSC a les autonòmiques. Aquestes persones ens diuen que hem de tornar a avançar, sols!".

La consellera i dirigent del PSC creu que la falta d'unitat a l'hora de donar una resposta a la sentència adversa del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut ha contribuït perquè el partit hagi tingut mals resultats als comicis: "Després de la manifestació i d'aconseguir una veu unitària a Catalunya, el govern, amb els tres partits que el configuren, hauríem d'haver anat junts amb CiU, com a mínim, en el Congrés dels Diputats". Marina Geli s'ha mostrat favorable que el PSC tingui un grup parlamentari propi a Madrid.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut